Skocz do zawartości

Obsada do 300 l

mario999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Akwarium zalane spokojnie sobie dojrzewa więc czas na planowanie obsady.

Na początku myślałem o Saulosi..........ale jednak nie :) 

Chciałbym jednak coś innego  niż Saulosi ,Yellow ,Rdzawe czy Maingano :) 

U siebie widziałbym : Aulonocara Stuartgranti Ngara Flametail lub Aulonocara Stuartgranti Hongi Island WF

Co o tym myślicie oraz co do nich dobrać ? Łącznie chciałbym trzymać 2 gatunki 

Jestem też  otwarty na inne propozycje i na pewno je rozważę.

Pozdrawiam

Edytowane przez mario999

43 minuty temu, hilux napisał:

Cześć, 

Chwali ci się, że ograniczasz się do dwóch gatunków ale w przypadku większości Aulonocar 300l to ciut za mało nawet dla jednego. A. Stuartgranti potrzebują większego zbiornika. 

Ok,to poproszę o jakieś inne propozycje 

Kolega egon 44 mówił mi wcześniej o Saulosi oraz Labidochromis Perlmutt ciekawie by to wyglądało :)

ale szukam dalej .......może uda się dopasować coś mniej oklepanego :) 

Edytowane przez mario999

Proponowanie w ciemno nie ma sensu... mi np aulonki się w ogóle nie podobają, Saulosi podnoszą  mi ciśnienie a oklepanego samca Mphangi, którego oddałem przypadkiem pół roku temu dalej mi szkoda bo był kochany i miał zdeformowaną płetwę.

Musisz wybrać sam co ci się podoba i dopiero potem będziemy mogli pomóc z doborem żeby pasował dietą, charakterem, rozmiarem, etc.  

1 godzinę temu, mario999 napisał:

następnym problemem jest to że bardzo mi się podoba Synodontis Polli White a to raczej Tanga :(

W tej kwestii to nie problem ponieważ większość synodontisów pochodzi z Tanganiki i śmiało możesz o nich myśleć skoro tak bardzo Ci się podobają... ?

2 godziny temu, Robson79 napisał:

W tej kwestii to nie problem ponieważ większość synodontisów pochodzi z Tanganiki i śmiało możesz o nich myśleć skoro tak bardzo Ci się podobają... ?

Tylko że wtedy o pyszczakach mogę raczej zapomnieć :/ czy można je trzymać razem? 

Są wśród nas ludzie, którzy trzymają te rybki z pyszczakami, więc mimo że to niebiotopowo to przymykają oczy na ten wyjątek. Miałem sam ochotę dorzucić ten gatunek do swojej obsady ale po głębokim namyśle wolę trzymać się Malawi.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.