Robson79 Opublikowano 6 Października 2018 #11 Opublikowano 6 Października 2018 1 godzinę temu, mario999 napisał: Tylko że wtedy o pyszczakach mogę raczej zapomnieć :/ czy można je trzymać razem? Możesz trzymać je razem z pyszczakami bez problemu... Większość malawistów, którzy posiadają synodontisy mają te z Tanganiki, ponieważ gatunek z malawi osiąga zbyt duże rozmiary....
mario999 Opublikowano 6 Października 2018 Autor #12 Opublikowano 6 Października 2018 22 minuty temu, Robson79 napisał: Możesz trzymać je razem z pyszczakami bez problemu... Większość malawistów, którzy posiadają synodontisy mają te z Tanganiki, ponieważ gatunek z malawi osiąga zbyt duże rozmiary.... Dzięki wielkie,ucieszyłeś mnie tą wiadomością bez znaczenia jakie pyszczaki mogą być z synodotisami ?
egon44 Opublikowano 6 Października 2018 #13 Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) 34 minuty temu, Robson79 napisał: Możesz trzymać je razem z pyszczakami bez problemu... Większość malawistów, którzy posiadają synodontisy mają te z Tanganiki, ponieważ gatunek z malawi osiąga zbyt duże rozmiary.... Dodam tylko... że patrząc na idee naszego forum jest on odradzany z racji tego że nie jest to ryba z biotopu Malawi No chyba że w grę wchodzi Synodontis njassae,ale w tym litrażu ten gatunek zdecydowanie odpada... Edytowane 6 Października 2018 przez egon44 1
Lipi4 Opublikowano 6 Października 2018 #14 Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Saulosi - gdy je oddałem to zapanował zupełnie inny klimat w zbiorniku. W jeziorze ta barwa nie jest dominująca, a raczej punktowa i ja jej osobiście nie polecam (jako 1/2 obsady oczywiście). Edytowane 6 Października 2018 przez Lipi4
Robson79 Opublikowano 6 Października 2018 #15 Opublikowano 6 Października 2018 2 godziny temu, egon44 napisał: Dodam tylko... że patrząc na idee naszego forum jest on odradzany z racji tego że nie jest to ryba z biotopu Malawi No chyba że w grę wchodzi Synodontis njassae,ale w tym litrażu ten gatunek zdecydowanie odpada... Niby tak ale z tego co zauważyłem synodontisy z Tanganiki są jedynym gatunkiem na który jest "przymykane" oko w naszym biotopie... Nawet zdjęcie takiego synodontisa znalazło się w tegorocznym kalendarzu więc nie do końca są odradzane... Sam kilka lat temu miałem je w swoim baniaku i były bardzo ciekawym urozmaiceniem obsady.... Jeśli komuś się bardzo podobają to czemu nie, chyba lepszy synodontis z Tanganiki niż glonojady z Ameryki...
Andrzej Głuszyca Opublikowano 6 Października 2018 #16 Opublikowano 6 Października 2018 8 minut temu, Robson79 napisał: Nawet zdjęcie takiego synodontisa znalazło się w tegorocznym kalendarzu więc nie do końca są odradzane... Jeżeli mówisz o tym zdjęciu to jest akurat Malawi 1
Robson79 Opublikowano 6 Października 2018 #17 Opublikowano 6 Października 2018 No faktycznie, nie mam kalendarza w pobliżu więc mój błąd za co przepraszam... 2
mario999 Opublikowano 7 Października 2018 Autor #18 Opublikowano 7 Października 2018 Dziękuje wszystkim za zainteresowanie oraz pomoc Jednak jestem zdecydowany na Tangę Ale na pewno kiedyś zacznę przygodę z Malawi bo to piękne ryby pozdrawiam 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Października 2018 #19 Opublikowano 7 Października 2018 2 minuty temu, mario999 napisał: Jednak jestem zdecydowany na Tangę W takim razie temat zamykam a koledze życzę powodzenia w równie pięknym biotopie.
Rekomendowane odpowiedzi