Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc chce kupić akwarium i juwel rio całe białe szafka i szkło lub szafka juwela a szkło aquael glossy czarne bo białe są wstrzymane który zestaw

Opublikowano

A co Tobie się bardziej podoba? Są opinie, że Juwel pod względem wykonania bije Aquaela na głowę. Na pewno szafka juwela jest lepsza ponieważ jest w stanie wytrzymać dwukrotny ciężar zalanego akwarium.  Niestety mam dedykowaną szafkę pod glossy i powiem krótko - dziadostwo. Na dzień dobry trzeba będzie wyciąć wewnetrzny filtr jaki jest dostarczany przez juwela.

Opublikowano

Posiadam cały zestaw Juwel Rio 240 z szafką. Akwarium wykonane bardzo estetycznie, spoiny równiutkie, bez bąbli powietrza, szyba 8mm. Szafka bardzo solidna i banalnie prosta jeśli chodzi o montaż. Niestety nie mogę porównać z Glossy, bo jej nie widziałem. Jak wspomniał kolega @Jerry_jerry filtr bioflow do wycięcia, co nie sprawia większego problemu, można użyć do tego struny gitarowej, ja poradziłem sobie nożykiem do tapet. Wybór oczywiście należy do Ciebie, ze swojej strony z czystym sumieniem polecam Juwela :)

• Dziękuję 1
Opublikowano

No też bardziej juwela to pilny temat bo nam młode pyszczaki w akwarium 150 l że starymi i muszę je przenieść do tego większego 240l a stare zostaną w 150l teraz mam na zamówienie szkło optyczne filtr aquael unimax szkła aquael glossy są wyższe maja 260l ale białe są wadliwe a ja potrzebuje białe no żona naciska he he 

Opublikowano
12 minut temu, Bosman napisał:

a ja potrzebuje białe no żona naciska he he

Z tego samego powodu moje również jest białe. Szczerze, to nie wygląda źle :)

Opublikowano (edytowane)

Weź Juwel Rio 350, dostępne w kolorze białym, miejsca w pokoju zajmie tylko ciut więcej, jest wysokie i ma lepszy litraż dla pysi.

Edytowane przez hilux
  • Dziękuję 1