bakus_44 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor #31 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 7 minut temu, rosa1986 napisał: W jakim mniej więcej wieku są Twoje msobo? Kupione w maju tamtego roku jako 2cm maluchy. Czyli mam je rok i 3 miesiące, a mają pewnie z 1,5 roku. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bakus_44 Opublikowano 8 Września 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #32 Opublikowano 8 Września 2018 kilka nowych fotek... 15
iquitos68 Opublikowano 9 Września 2018 #33 Opublikowano 9 Września 2018 Dwie pierwsze foty wymiatają 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bakus_44 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #34 Opublikowano 26 Września 2018 Dzisiaj po pracy zaskoczył mnie taki widok: 11
marcin73m Opublikowano 26 Września 2018 #35 Opublikowano 26 Września 2018 Super widok. A pan protek wyrasta w niezłym tempie na prawdziwą ozdobę baniaka 1
bakus_44 Opublikowano 14 Października 2018 Autor #37 Opublikowano 14 Października 2018 Mała aktualizacja z życia w moim zbiorniku... Część samic msobo pojechała do forumowego kolegi- zostawiłem sobie układ 1+11. W ramach drobnych zmian wpuściłem dzisiaj nowy nabytek widoczny na filmiku: Metriaclima Zebra Gold Kawanga F1 w układzie 1+2- samice OB. Jedna z samic została dość mocno poturbowana przez drugą podczas podróży, ale mam nadzieję, że dojdzie do siebie. 3
egon44 Opublikowano 15 Października 2018 #38 Opublikowano 15 Października 2018 @bakus_44 msobo robią robotę,fajnie ożywiają zbiornik Ps.Czemu poszedłeś z msobo w układ z jednym samcem?
bakus_44 Opublikowano 15 Października 2018 Autor #39 Opublikowano 15 Października 2018 4 godziny temu, egon44 napisał: @bakus_44 msobo robią robotę,fajnie ożywiają zbiornik Ps.Czemu poszedłeś z msobo w układ z jednym samcem? @egon44bo nie trafiłem większej ilości samców Z 23szt. wybarwiły mi się z początku 2. Jednego się pozbyłem z myślą, że będzie ich więcej- niestety, albo i stety się za bardzo nie doczekałem. W sumie jakoś specjalnie nad tym nie ubolewam, samce tego gatunku aż tak mi się nie podobają- chyba najmniej spośród tego co u mnie pływa, za to samice jak sam zauważyłeś robią świetne tło i mają piękny kolor. Dzięki temu np. pan kawanga będzie miał może większą szansę obrać sobie rewir i ładnie się wybarwić, przynajmniej tak się łudzę- z większą ilością samców msobo bym się raczej na nie nie zdecydował.
luck83 Opublikowano 15 Października 2018 #40 Opublikowano 15 Października 2018 Kamienie idealnie czyste z glonów ale..., czy te helmety nie "brudzą" Ci zbiornika? Czytałem w niektórych tematach, że potrafią zostawiać po sobie jakieś jaja, które bardzo ciężko się zeskrobuje (nawet z szyb).
Rekomendowane odpowiedzi