Skocz do zawartości

Odbłysnik, czy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na allegro widzialem oferte folii samoprzlepnej w srebrnym kolorze (takie pasy o szerokosci 5 cm), ktore wg sprzedajacego po wyklejeniu pokrywy od wewnatrz lepiej spisza sie niz odblysnik...

Wasze opinie ???

Opublikowano

Nigdy nie stosowałem, ale jeśli wykleisz całą pokrywę od spodu, to już na wstępie masz dużo większą powierzchnię odbijającą światło, niż sam odbłyśnik. Pytanie tylko, czy taka folia odbije tyle samo światła, co wspomniany odbłyśnik...... :roll:

Opublikowano
Nigdy nie stosowałem, ale jeśli wykleisz całą pokrywę od spodu, to już na wstępie masz dużo większą powierzchnię odbijającą światło, niż sam odbłyśnik. Pytanie tylko, czy taka folia odbije tyle samo światła, co wspomniany odbłyśnik...... :roll:

folia śniedzieje... bardzo szybko.. pomysl nie należy do najlepszych.. pozdrawiam

wiecej odbitego światła można uzyskać poprzez pomalowanie od wewnątrz pokrywy na biały kolor (nie matowy)...

Opublikowano

U mnie za odbłyśnik robi 10cm pasek okleiny lustrzanej, przyklejony maksymalnie z przodu pokrywy, nie nad świetlówką i trochę światła więcej jest. Wcześniej miałem całą pokrywę tym wyklejoną przez jakieś dwa lata i nic się z nią nie działo, a światła w akwa było znacząco więcej. Taką okleinę można kupić w większości sklepów z tapetami.

Opublikowano

ja mam wyklejoną całą pokrywę folią aluminiową - efekt jakiś jest ale część (jak wspomniano) śniedzieje i robi się matowa, część porasta glonami a wyczyścić tego nie sposób bo odrazu się drze

Opublikowano

dzieki za odp;

wlasnie obawiam sie, ze z czasem, jak taka folia pokryje sie kamieniem, czy glonem bedzie nie do wyczyszczenia...

chyba jednak zostane przy odblysniku...