Bezprym Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #21 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) 4 minuty temu, SlavekG napisał: Na malawi -dream sa tez opisy? Ja tam tylko zdjecia widze :-) A ten link do niemieckiej strony mi nie dziala ale cos pokombinuje Są podane wymiary osiągane w jeziorze, dieta i występowanie. Na tej stronie podane są także wymiary osiągane w akwarium http://www.onzemalawicichliden.eu Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Bezprym 1
Lmanka Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor #22 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 p. Darek Gaża zwrócił mi dzisiaj uwagę, ze ryby w akwa bardzo często rosną do większych rozmiarów niż jest to w naturze ze względu ma wysokobiałkowe pokarmy, które im podajemy. Stad opisy nt rozmiarów mogą się rozmywać... Wracając do wątku chyba wybór padnie na johanni... dzieciaki zadecydowały... chcą żółte rybki ;-)
troad Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #23 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 4 minuty temu, SlavekG napisał: A ten link do niemieckiej strony mi nie dziala ale cos pokombinuje Sławek, kropkę na końcu trzeba usunąć i działa http://www.ems-vechte-aquaristik.de/html/mbunas1.html 1
SlavekG Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #24 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Teraz, troad napisał: Sławek, kropkę na końcu trzeba usunąć i działa http://www.ems-vechte-aquaristik.de/html/mbunas1.html Dzieki, już znalazłem, wpisałem główny człon i poszło.
Bezprym Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #25 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 4 minuty temu, Lmanka napisał: p. Darek Gaża zwrócił mi dzisiaj uwagę, ze ryby w akwa bardzo często rosną do większych rozmiarów niż jest to w naturze ze względu ma wysokobiałkowe pokarmy, które im podajemy. Stad opisy nt rozmiarów mogą się rozmywać... Wracając do wątku chyba wybór padnie na johanni... dzieciaki zadecydowały... chcą żółte rybki ;-) Dodak tego cearuleusa zamiast mpangi i będziesz miał fajną obsadę.
SlavekG Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #26 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 2 minuty temu, Bezprym napisał: Dodak tego cearuleusa zamiast mpangi i będziesz miał fajną obsadę. I nie popularna jak większość baniaków. 1
Lmanka Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor #27 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Cytat Dodak tego cearuleusa zamiast mpangi i będziesz miał fajną obsadę. Kolega Bezprym miesza w głowie równo Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Lmanka 1
SlavekG Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #28 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Teraz, Lmanka napisał: Kolega Bezprym miesza w głowie równo EEE tam, fajna obsada. Zostaw ndonge i johanni a zamiast mphangi daj caeruleusa i super bedzie kolorystycznie i zywieniowo.
Bezprym Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #29 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Albo joanjohnsonae lub chailosi wszystkie u Gaży dostępne. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Lmanka Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor #30 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Pozostanę chyba jednak przy: 1. Pseudotropheus sp. elongatus mphanga 2. Cynotilapia zebroides ndonga deep 3. Pseudotropheus johanni gome Pierwszy wybór chyba bedzie najbardziej trafny.... szkoda, ze tak mały zbiornik wziąłby, jeszcze tego labidochromis caeruleus nkhomo reef BTW bardzo się zdziwiłem cenami ryb u Pana Darka Gaży... Liczyłem, ze ryby bedą w zakresie 10-20 zł... a okazało się, ze tylko ndonga deep z racji tego, ze rzadka i nowy gatunek u Pana Darka kosztuje 12 zł, reszta poniżej dyszki za sztukę. Nawet johanni gome jako F1 poniżej 10zl.
Rekomendowane odpowiedzi