Lmanka Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor #11 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj u p. Darka Gaży w Tanganika Malawi, to on pomógł dobrać w/w obsadę i zasugerował, zeby zastanowić się nad tym aby zamiast Johanni wziąć labidochromis caeruleus nkhomo reef, mówił, ze powinien sobie poradzić żywieniowo. BTW p. Darek jak i jego cała rodzina to wspaniali ludzie oddani temu co robią w 100%. Polecam!!!! spedzilem dwie godziny bardzo sympatycznie i właśnie z tego powstała w/w obsada... moj zbiornik właśnie startuje i pojechałem się poradzić co do obsady. ryby zamówione bedą czekały...
SlavekG Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #12 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 5 minut temu, Lmanka napisał: Sęk w tym ze zebroides najbardziej mi się podoba... najwazniejsze dla mnie jest to zeby obsada była inna... soulusi hara rdzawe są fajne ale jest tego duzo... To zostaw Cynotilapie i johanni a zmmien mphange
Bezprym Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #13 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 A ten johanni to nie jest czasami odmuana red ? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
SlavekG Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #14 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Bezprym napisał: A ten johanni to nie jest czasami odmuana red ? Tak masz racje samiczki są mocno pomarańczowe.
Bezprym Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #16 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Polecam ci tę stronę http://www.malawi-dream.info Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Hara jako peryfitonżerca by świetnie zpasowała dietą do johanni. Znowu cearuleus pasowałby do zebroidesa z mpangi bym na twoim miejscu zrezygnował. Co myślisz o tej rybce? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Lmanka Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor #17 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 W moim zbiorniku mam czarne tło wiec bialy labidochromis caeruleus nkhomo reef bardzo fajnie by kontrastował. na 100% jestem przekonany ze zostanie ndonga deep to bardzo rzadka ryba i bardzo mi się podoba, johanni w odmianie gome jest żółty zgodnie ze strona, która mi podałeś, na żywo, tez wyglądały na typowo żółte... nie wpadały w pomarańcz ani czerwień....
SlavekG Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #18 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) 12 minut temu, Bezprym napisał: Polecam ci tę stronęhttp://www.malawi-dream.info A masz może namiary na jakąś bazę z opisami?? 4 minuty temu, Lmanka napisał: W moim zbiorniku mam czarne tło wiec bialy labidochromis caeruleus nkhomo reef bardzo fajnie by kontrastował. na 100% jestem przekonany ze zostanie ndonga deep to bardzo rzadka ryba i bardzo mi się podoba, johanni w odmianie gome jest żółty zgodnie ze strona, która mi podałeś, na żywo, tez wyglądały na typowo żółte... nie wpadały w pomarańcz ani czerwień.... Jeśli Tobie to odpowiada to by trzeba tylko mphange na coś innego zmienić żeby dietetycznie bardziej dopasowac. Caeruleus jak najbardziej może być z Ndonga. Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez SlavekG
Bezprym Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #19 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Pod względem żywieniowym korzystam z powyższych i z tejhttp://www.ems-vechte-aquaristik.de/html/mbunas1.html.Są zgodne z tym co opisuje Ad Konings. Jeśli chodzi o wumiary osiągane w akwarium to korzystam z tej. www.onzemalawicichliden.eu Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka A nie możesz daćCearuleusZebroidesJohanniDietę i tak musisz wypośrodkować bo johanni samym mięsem karmić nie możesz. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
SlavekG Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #20 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 5 minut temu, Bezprym napisał: Pod względem żywieniowym korzystam z powyższych Na malawi -dream sa tez opisy? Ja tam tylko zdjecia widze :-) A ten link do niemieckiej strony mi nie dziala ale cos pokombinuje
Rekomendowane odpowiedzi