szwagier1983 Opublikowano 8 Maja 2018 #12 Opublikowano 8 Maja 2018 Ja zamówiłem jakieś 2lata temu 720l cena, terminowość i jakość jak należy. Jak dla mnie to wielki +dla tej firmy
adamuskus82 Opublikowano 8 Maja 2018 #13 Opublikowano 8 Maja 2018 Witam Ja zamawiałem u nich zbiornik 180x55x55. Czas wykonania do 3 tygodni i terminu dotrzymali. Co do wnoszenia żeczywiście niby nie świadczą takich usług ale jak poprosiłem o pomoc z wniesieniem akwarium to kierowca bezproblemu nam pomógł.Akwarium zostało dostarczone w uzgodnionym terminie i tak jak prosiłem bardzo dobrze zabezpieczone.Jest to już drugi zbiornik od nich i nie mogę powiedzieć nic złego na temat tej firmy.Co do produkcji to akwaria u nich klei chyba tylko 1 osoba lub 2 przynajmniej tak to wyglądało jak byłem na firmie.
Post_Mortem Opublikowano 9 Maja 2018 #14 Opublikowano 9 Maja 2018 20 godzin temu, eljot napisał: Wrzucę trochę dziegciu co do omawianej firmy. 11 kwietnia telefon z pytaniem o wycenę i czy zdążą dostarczyć akwarium przed długim weekendem, sprawdzili tak ok proszę złożyć zamówienie przez formularz na stronie. Złożyłem formularz błyskawiczna odpowiedź z prośbą o zaliczkę 40% aby przyjeli zamówienie do realizacji. Przesłałem potwierdzenie przelewu i zapytanie o wstępną datę i koszt transportu, odpowiedź równie szybka - 27 lub 30 kwiecień cena ok 70 zł. Początek piękny, na 4 dni przed dostawą 24-go próba dodzwonienia się, żaden tel. nie odpowiada (może zarobieni ?), wysyłam maila z potwierdzeniem dostawy na 30-tego i pytanie o opcję wniesienia - cisza. Profilaktycznie załatwiam ekipę do wniesienia na poniedziałek (na szczęście mieli wolne). Telefony codziennie do firmy milczą na koniec wysyłam sms co z dostawą na poniedziałek ? w odpowiedzi "jestem na urlopie za granicą skontaktuje się po powrocie". Zagotowałem się, no ale może są pracownicy i w poniedziałek dowiozą - nadzieja matką .... :(. Przez weekend cisza plany przesiadki z obecnego na nowe psu w ..... Poniedziałek 7 maj do południa cisza, ponawiam maila z zapytaniem co z moim zamówieniem, no i dostaję odpowiedź, że nie dopilnowali zamówienia, akwarium nie jest jeszcze zrobione i pytanie czy czekam czy mają zwrócić zaliczkę. Niestety nie wierząc w terminowość nie miałem ochoty po raz kolejny robić z siebie głupka przed ekipą "wnoszącą" a że nie świadczą usługi wnoszenia zrezygnowałem. Co do jakości ze zrozumiałych względów się nie wypowiem W takim razie zmieniło na gorsze - gdy zamawiałem u nich w 2012 roku poprzednie szkiełko to realizacja zamówienia przebiegła wzorowo - bez żadnej zaliczki, realizacja zamówienia nastąpiła w ciągu 5 dni od złożenia zamówienia, nie było problemu z transportem i pomocą w wniesieniu akwarium do domu (z tym, że ja mieszkam w parterowym domu i z samochodu do pomieszczenia akwarystycznego było niecałe 10 metrów). Jedyny minus był taki, że przywieźli świeżo klejony zbiornik, a szyba przednia nie była idealnie równo docięta (w jednym miejscu szyba nieznacznie wychodziła poza obrys krawędzi bocznej akwarium). Wstępnie reklamowałem - chcieli przyjechać i wymienić zbiornik na własny koszt, ale uznałem, że skoro nie jest to wada konstrukcyjna i jest mało widoczna gdyż niewiele ponad 1,5 mm szyba wystawała w jednym miejscu, dlatego dałem sobie spokój z wymianą akwarium.
eljot Opublikowano 9 Maja 2018 #15 Opublikowano 9 Maja 2018 Mnie najbardziej zirytowało to, że specjalnie pytałem czy dadzą radę przed weekendem i nie było problemu, co moim zdaniem było kłamstwem bo od środy telefony milczały i nawet nie zabrali się za klejenie. Zrozumiałbym gdyby zadzwonili i powiedzieli że mają jakieś problemy kadrowe i się nie wyrobią, a tu nawet nie odpowiedzieli na maila. Nie bardzo rozumiem jak w poważnej firmie można zapomnieć o zamówieniu na które wzięło się zaliczkę i zaproponowało termin dostawy?
Post_Mortem Opublikowano 9 Maja 2018 #16 Opublikowano 9 Maja 2018 @eljot- może nie zdążyli wyrobić paszportu, żeby przywieźć zbiornik do Sosnowca A tak na poważnie masz całkowitą rację - bardzo niefajna sprawa. 1
eljot Opublikowano 9 Maja 2018 #17 Opublikowano 9 Maja 2018 Z tym paszportem to może być niezły trop choć pisała że jest za granicą 2
Michaładam Opublikowano 11 Maja 2018 #18 Opublikowano 11 Maja 2018 ja u nich też byłem zmuszony po 3 tygodniach prosić o zwrot zaliczki, bo nawet nie zaczęli robić mojego akwa.... przez 3 tyg od wpłaty zaliczki, zero kontaktu z ich strony
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. luck83 Opublikowano 22 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #19 Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Dorzucę i ja swoją świeżą opinię (dziś kurier dostarczył mi zbiornik i stelaż od Myciok-a), ale po kolei.Procedura zamówienia, czyli od zapytania ofertowego po dostawę: Zapytanie wysłane 10 kwietnia br. Odpowiedź z ofertą 11 kwietnia br. Konsultacje co o szczegółów zamówienia i składam zamówienie 11 kwietnia br z prośbą (moją) o dane do zaliczki. Po kilku dniach ciszy, przypominam się o dane do zaliczki w dniu 16 kwietnia br. Tego samego dnia tj. 16 kwietnia dostaję dane do zaliczki i tego samego dnia wpłacam zaliczkę oraz wysyłam potwierdzenie wpłaty. Za zamówienie biorą się po 24 kwietnia (24 kwietnia wieczorem dzwoni szef produkcji i zatwierdza ze mną ostateczne uzgodnienia). Wiem tym samym, że przed długim weekenedem majowym nie mam szans na zbiornik i stelaż a wcześniej przez telefon w dniu 11 kwietnia dostaje informacje, że powinni się wyrobić. Z uwagi na brak informacji o planowanej wysyłce (miałęm otrzymać takową), w dniu 18 maja piszę maila z przypomnieniem i wykazaniem, że po mojej stronie ja zaliczkę etc. realizowałem sprawnie, więc nie rozumiem skąd zwłoka choćby w odpowiadaniu na pytanie co do terminu dostawy. W dniu 18 maja dostaję maila że zamówienie jest "już" skompletowane i zamówiony kurier. Kurier odbiera przesylkę od nich 21 maja. Do mnie zamówienie dojeżdza 22 maja. Wydaje mi się, że okres od 10 kwietnia do 22 maja to zbyt długo, jak na realizację takiego, relatywnie niewielkiego zamówienia. Reasumując, nie jestem człowiekiem/klientem, który "pieniaczy" i raczej cierpliwy bywam. Ale to, czego mi zabrakło w w/w procesie to poczucia zaopiekowania pod kątem przepływu informacji w kierunku Klienta. Miałem wrażenie, że się upominam o to, żeby komuś zapłacić (zaliczkę) i w pewnym momencie głupio mi już było pisać/dzwonić. Stelaż: Zamówiłem stelaż o wymiarze 146cm/63cm/36cm. Wykonanie 100% zgodnie z zamówieniem, wymiary co do milimetra, otwory nawiercone, nóżki, odstępy etc wszystko tak jak chciałem. Malowanie proszkowe, tu nie mam się do czego przyczepić. Spawy moim zdaniem bardzo dobre, estetyczne. Brak ostrych nie zeszlifowanych krawędzi, łączeń etc. Kilka fotek: Akwarium: Zamówiłem wymiar 150cm/40cm/60cm wysokośc, front i boki OptiWhite, tył i dno Float, wcmocnienia wzdłużne, jedna spinka, klejenie bezbarwne, krawędzie szlifowane, wszystko szyba 10mm. W mojej ocenie wykonanie jest bardzo dobre i estetyczne. Wszystkie spoiny równe, brak pęcherzyków powietrza w spoinach czy zanieczyszczeń. Wszystkie spoiny równomierne "łączą" płaszczyzny, bez wypływającego lub brakującego sylikonu. Nic nie jest pomazane sylikonem, pozaciekane, podrapane, etc. Czysto i schludnie. Klejenie wzmocnień i spinki - czyste, estetyczne. Odległość wzmocnień wzdłużnych względem krawędzi akwarium wykonana co do milimetra, tak jak chciałem. Reasumując: dla mnie, subiektywnie jest bardzo dobrze. Jakość wykonania akwarium i stelaża oraz cena rekompensują mi wydłużony czas oczekiwania na realizację zamówienia oraz odpowiedzi na maile/telefony. Edytowane 22 Maja 2018 przez luck83 11 1
rekawiczka Opublikowano 19 Czerwca 2018 #20 Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Do mnie właśnie przyjechał zbiornik zamówiony w firmie Myciok. Podsumowując, bardzo sprawna komunikacja zarówno mail jak i telefon. Wycenę miałem następnego dnia, szczegóły dograliśmy podczas rozmowy telefonicznej. Transport pod same drzwi. Akwarium 185/55/50 + wzmocnienia podłużne + dwie spinki, front i boki optiwhite, reszta standardowe szkło, szyba 10mm. Wszystko elegancko poklejnone, nic nie jest pobrudzone silikonem, spoiny równe i bez pęcherzy, silikon nie wypływa. Całość dobrze zabezpieczona. Jestem zadowolony z zamówionego produktu. Poniżej kilka poglądowych zdjęć. Edytowane 19 Czerwca 2018 przez rekawiczka 1
Rekomendowane odpowiedzi