Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, patec napisał:

Jeśli tak to jakie ilości docelowo mogły by być a jakie powinienem zakupić?

Jeżeli chcesz docelowo uzyskać haremy 1+3/4 to najlepiej kupować po minimum 10szt młodzieży, a najlepiej 12-14- im więcej tym większe prawdopodobieństwo sukcesu. Zdarzało mi się trafić na 10szt narybku 9 samców, ale to trzeba mieć pecha.

Wyjątkiem są demasoni które powinno się trzymać w grupie co najmniej 16-18 osobników w odpowiednich proporcjach samic do samców (więcej samic niż zazwyczaj- u mnie 3+15). Inaczej istnieje duże prawdopodobieństwo, że się wytłuką. Najlepiej wpuścić już docelową, młodą obsadę i nie ruszać, ponieważ późniejsza redukcja zaburzy hierarchię stada i również może doprowadzić do katastrofy- tylko jak u narybku rozpoznać samce?. Zdaniem wielu absolutnym minimum w ich przypadku jest 20szt na start- ja wpuściłem 30 i nie odnotowałem żadnej straty. Przy mniejszej ich ilości samiec alfa potrafi wytłuc całe towarzystwo.

Acei również najlepiej czują się w grupie, więc sugerowałbym kupić więcej niż 10.

Opublikowano
24 minuty temu, MatiK napisał:

Tak, zdecydowanie lepiej postawić na "zwykłe" Hongi ;) 

Możecie podesłać linka jak wygląda zykłe hongi samiec i samica, wszędzie tylko widze red top albo właśnie sweden

Opublikowano

U mnie Hongi wyglądały super dopuki miały swój kawałek skały. Puki były podobnej wielkości co reszta obsady więc górowały swoją aktywnością, nieustępliwością i bardzo cieszyły oko barwami. Przy silniejszej obsadzie bardzo straciły na wyglądzie, i na atrakcyjności zachowań. Zostały przerośnięte fizyczną wielkością Kawangi i Trewavasae i myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Obsadę planujesz bardzo silną - odważnie, trzymam kciuki. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Z racji podobieństwa samic chilumby do saulosi, odpuściłbym sobie któryś z tych dwóch gatunków.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka