Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stanowczo msobo ... saulosi z demasoni to potencjalny konflikt. Msobo to prześliczne stworzenie. Ryby w pionowe i poziome paski już masz więc i pod względem estetyki msobo bardziej jak dla mnie trafia do tej obsady.

Opublikowano
predzej...tzn ,ze mialbys tez inny pomysl tak ? jestem otawrty na poropozycje po to tu pisze :) moze cos ciekawego padnie o czym niemyslalem np harisimi proponowal elongatusy i na inernecie ciekawie nawet wygladaja a juz w akwarium mnie niepasuje ( wiadomo kwestia gustu) wiec prosze o prozocyjce sugestie i sprostowania moich pomyslow :)

Zbigniew ale gdzie i jakie widziałes te elongatusy live ... w akwariach wystwawowych cy sklepowych nawet siebie nie przypominają te w necie sa prawdziwasze ;) ... przemyśl to.

Opublikowano

ciesze sie bardzo :wink: bo bardzo mi sie one podobaja i mysle ze to bedzie duzo trafniejsze rozwiazanie kolorowo rozmiarowo :) tyle ze bede musial poczekac kolo miesiaca na nie... tak wlasnie bedzie paskowo kolorowo i optymalnie :) a o to mi chodzi

wielkie dzieki.

I jak pod to nienapic sie... :twisted:

Opublikowano

tak wlasnie jesli cos sie ma na juz to niema takich emocji,

a jesli sie cos wyczeka i przychodzi na ten dzien ten wlasnie o to dzien :) to jest cos fantastycznego i jest i mala lekcja pokory :)

pozdrawiam

Opublikowano

harisimi elongatusy live widzialem w sklepmalawi. Poprostu pracuje 5 min drogi od tego sklepu wiec moge dosyc duzo ryb pogladac (male, duze), ale dzis pojade zamowic msobo wiec przyjze sie uwazniej neon spot ew na 5 gat moze byc :)

Opublikowano

Kto to ostatnio pisał na forum, że na Msobo trzeba czekać parę miesięcy, bo nie ma?nawet w sklepiemalawi nie ma teraz i długo może nie być.

Znalazłem :D

No i sprawa się nieco skąplikowała msobo raczej wypada z obsady. Sklep Malawi gdzie zamierzam zakupić wszystkie rybki, ma msobo w ofercie, ale niestety po zasiągnięciu informacji telefonicznej okazało się, że rybka jest niedostępna. Podobno nawet na 0,5 cm okazy mają już zamówienia i wchodzi w grę conajwyżej zamówienie z terminem dostawy za pół roku.

Cytat stąd:

http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?p=23668#23668

Opublikowano

Ja tak napisałem - informacje otrzymałem telefonicznie od pana Jacka ze Sklepu Malawi. Mam dziwne wrażenie, że w ostatnich dniach m-sobo jest "trendy". Nie uważacie?,;)

Opublikowano
Mam dziwne wrażenie, że w ostatnich dniach m-sobo jest "trendy". Nie uważacie?,;)

Nawet nie w ostatnich dniach, ale sądzę, że to już pod kilka miesięcy zalatuje :twisted: jak je sobie upatrzyłem, to tylko VDR kojarzyłem, że ma je u siebie. Zanim kupiłem, to już o nich się zaczynało często mówić. A teraz w każdej propozycji obsady są :cry:

A zawsze chciałem mieć wyjątkowe rybki :cry::twisted: