Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to do tego daj Elongatusy Neon Spot i gra gitara, 4 gatunki w takim zbiorniku to dobry wybór :wink: A i rybom będzie żyło się lepiej :D

Opublikowano

To oczywiście zależy od konkretnego zbiornika przede wszystkim jakości zawartej w nim wody, jakości ryb oraz diety. Zgodnie z Ad-em Koningsem są to ryby które w jeziorze dorastają do 10 cm w przypadku samca. Osobiście widziałem większe więc tradycyjnie w akwa będą to ryby większe. Spokojnie możesz zakładać że samce dorosną ci do długości 12 cm samice około 10 cm.

Opublikowano

dokupilem acei i hongi czyli mam teraz:

-Maylandia estherae (red red)

-Melanochromis cyaneorhabdos (maingano)

-Pseudotropheus demasoni

-Pseudotropheus acei

-Labidochromis sp. hongi

zobaczymy jak to bedzie...

Opublikowano

witam ponownie, niestety poprzednie decyzje byly nieudane tzn

acei i hongi odlowilem poniewaz ryb bylo wg mnie za duzo... a i kolory niebyly tak jak bym chcial. Teraz mysle nad Pseudotropheus msobo lub Pseudotropheus saulosi.Musze byc ostrozniejszy w podejmowaniu decyzji wiec tu moje pytanie co o tym sadzicie ? czy saulosi moga byc z demansoni ? a mam tak jak wczesniej pisalem tzn :

Melanochromis cyaneorhabdos 'maingano' 1+4 szt

Maylandia estherae red red 4 szt

Pseudotropheus demasoni 1+4 szt

Opublikowano

predzej...tzn ,ze mialbys tez inny pomysl tak ? jestem otawrty na poropozycje po to tu pisze :) moze cos ciekawego padnie o czym niemyslalem np harisimi proponowal elongatusy i na inernecie ciekawie nawet wygladaja a juz w akwarium mnie niepasuje ( wiadomo kwestia gustu) wiec prosze o prozocyjce sugestie i sprostowania moich pomyslow :)