geralt Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor #11 Opublikowano 17 Lutego 2018 1 godzinę temu, Mortis napisał: Jednak ja uważam, że powinno być ok. Nie są to jakieś duże ryby. Odpowiednie gruzowisko może sporo pomóc, by ryby sobie rewiry obrały i jednocześnie byłoby sporo kryjówek. Ilość zakupionych ryb powinna być jak w standardzie na forum jest polecana czyli po 10 szt. Przy młodych rybach nie będzie problemu, a potem obserwacja życia w zbiorniku pomoże w podjęciu decyzji o redukcji. Na jaką ilość samców będziesz sobie mógł pozwolić to już czas pokaże Co do gruzowiska to mam tak: 2
Bezprym Opublikowano 17 Lutego 2018 #12 Opublikowano 17 Lutego 2018 Dodałbym kilka mniejszych kamieni po lewej stronie przed te duże. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
geralt Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor #13 Opublikowano 17 Lutego 2018 3 minuty temu, Bezprym napisał: Dodałbym kilka mniejszych kamieni po lewej stronie przed te duże. Dobry pomysł, mam jeszcze trochę kamieni, ale większych, więc muszę je porozbijać.
Mortis Opublikowano 17 Lutego 2018 #14 Opublikowano 17 Lutego 2018 24 minuty temu, geralt napisał: Co do gruzowiska to mam tak: Mi się podoba, tylko wyższe kamienie bym dał po bokach w celu zasłonięcia rurek czy grzałki.
geralt Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor #15 Opublikowano 17 Lutego 2018 26 minut temu, Mortis napisał: Mi się podoba, tylko wyższe kamienie bym dał po bokach w celu zasłonięcia rurek czy grzałki. Grzałka będzie w kaseciaku, aktualna jest za długa. Będzie nowa
egon44 Opublikowano 17 Lutego 2018 #16 Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) 3 godziny temu, geralt napisał: Jestem w trakcie zmiany obsady, no i mam mały dylemat:( Akwarium 240 (120x40x50) Planowałem obsadę dwugatunkową: - Pseudotropheus saulosi - Cynotilapia Galileya Reef Hara Ale ostatnio zastanawiam się nad dorzuceniem trzeciego gatunku Labidochromis spec. Perlmutt Co o tym myślicie? Chcę w poniedziałek zamówić rybki:) Witaj na forum! Osobiście w tym litrażu poszedłbym w obsadę dwu gatunkową w układzie kilku samcowym mając na myśli głównie Chindongo saulosi... Jeśli dwa gatunki do Chindongo saulosi dałbym 3/4samce+8/10samic a Cynotilapia Hara Gallireya Reef 1+4... Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby mieć obsadę 3 gatunkową w innych układach haremowych rzecz jasna Co do ilości ryb przy zakupie to przy obsadzie 2 gatunkowej brałbym 10szt Hary a minimum 15szt saulosi.Potem redukcja nadmiaru samców. Decydując się na obsadę 3 gatunkową brałbym po 10szt z każdego gatunku. Powodzenia Edytowane 17 Lutego 2018 przez egon44 1
Rekomendowane odpowiedzi