Bezprym Opublikowano 29 Października 2018 #31 Opublikowano 29 Października 2018 Polecam ci do hary dorzucić Tropheops tropheops otter point MC/OB. u mnie jest spokojną rybką nie wchodzacą nikomu w drogę i fajnie rozjaśnia zbiornik.
mariusz-lew Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor #32 Opublikowano 2 Listopada 2018 A co powiecie o tym zestawieniu? Trochę brak żółtego ale. - Hongi, sweden - Hara - p.Flavus
SlavekG Opublikowano 2 Listopada 2018 #33 Opublikowano 2 Listopada 2018 15 minut temu, mariusz-lew napisał: A co powiecie o tym zestawieniu? Trochę brak żółtego ale. - Hongi, sweden - Hara - p.Flavus Flavusa odpuść, nie nadaje się do tego zbiornika. 1
mariusz-lew Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor #34 Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Wyjaśnij dlaczego. Za małe akwarium? Polecają nawet do 160 l. Również na jakimś forum zalecjaotrzymanie z hara. Uzasadnij jak możesz? Wiem że agresywna. Edytowane 3 Listopada 2018 przez mariusz-lew
SlavekG Opublikowano 3 Listopada 2018 #35 Opublikowano 3 Listopada 2018 Teraz, mariusz-lew napisał: Wyjaśnij dlaczego. Za małe akwarium? Polecają nawet do 160 l. Również na jakimś forum zalecjaotrzymanie z hara. Uzasadnij jak możesz? Nie wiem na jakim forum są tacy SPECJALIŚCI żeby tak duża rybę i tak agresywną polecać do 160L. Połączenie z Harą rozumię bo hara też potrafi być agresywna. Mam dwie pary flavusa w zbironiku 180cm 600L i jest ok. Osobiście nie dałbym układu z jednym samcem do zbiornika mniejszego niż 150cm. Flavus jest zbyt duży do 120cm i zbyt agresywny. Pare miesięcy temu samiec cynotilapii kręcił się koło kryjówki flavusa a rano już leżał koło niej. Decyzja należy do Ciebie ale odradzam. Podobną rybą do flavusa jest Metriaclima Chailosi, też spora ale nie tak agresywna. 1
Bezprym Opublikowano 3 Listopada 2018 #36 Opublikowano 3 Listopada 2018 Będzie szarawo, miałem przez moment harę z maingano i auratusem potem z chailosi i jednak musiałem dokupić tropheopsy otter point bo tego jasnego koloru mało było. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 1
darek6909 Opublikowano 3 Listopada 2018 #37 Opublikowano 3 Listopada 2018 W dniu 27.10.2018 o 17:03, mariusz-lew napisał: Myślę o nast. Rybach: Hara Saulosi Hongi Yellow Mają być mbuna z mniejszych wsxystkożerne, mniej agresywne I. Oczywiście wymieniłem 4 gatunki spośród ktorych bym wybierał. Dodam do nich neon spot. Zamiast Saulosi ewentualnie. Jakie jeszcze brać pod uwagę? No i gdzie ew. Kupić. Najlepiej małe. Może jest ktoś z forum z dolnośląskiego i ma małe Teraz, darek6909 napisał: zobacz u P Darka Gaży jest polecany na forum i nie ma kłopotu z wysyłką
SlavekG Opublikowano 3 Listopada 2018 #38 Opublikowano 3 Listopada 2018 Neon spot jest roslinozerny i nie można go połączyć z yellow
marcinbon Opublikowano 3 Listopada 2018 #39 Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Zobacz sobie (Metriaclima) Pseudotropheus sp. elongatus chewere. Jest wszystkozerca. Bardzo fajny pyszczak i jest dostepny u Dariusza Gazy. Edytowane 3 Listopada 2018 przez marcinbon
mariusz-lew Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor #40 Opublikowano 3 Listopada 2018 Dziękuję, zobaczę, poczytam
Rekomendowane odpowiedzi