Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz spróbować z 3 gatunkami. W takim przypadku najlepiej dać 2 terytorialne gatunki i jeden nieterytorialny.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli chcesz spróbować z trzema gatunkami, to idź w te mniejsze. Msobo do takich nie należy, abstrachując od tego, że to trudny gatunek. Zamiast niego może rozważ Pseudotropheus interruptus. Do tego Labidochromis chisumulae i Labidochromis sp. mbamba. Tu na diecie może trochę ucierpieć interruptus, bo dieta powinna być bardziej mięsna, ale też nie będzie tragedii. No i kolorystycznie będzie fajnie. Samice mphangi nie należą do najładniejszych.

Opublikowano
10 hours ago, pozner said:

Samice mphangi nie należą do najładniejszych.

To prawda ale wynagradzają to ciekawym do obserwacji zachowaniem. Ze wszystkich ryb z mojej trzy (i pół) gatunkowej 240L to samiczki Mphangi są najsprytniejsze. Jak już się człowiek napatrzy na kolorowe samce to oczy same latają za małymi śledziami, których wszedzie pełno. :)

Opublikowano
59 minut temu, hilux napisał:

To prawda ale wynagradzają to ciekawym do obserwacji zachowaniem. Ze wszystkich ryb z mojej trzy (i pół) gatunkowej 240L to samiczki Mphangi są najsprytniejsze. Jak już się człowiek napatrzy na kolorowe samce to oczy same latają za małymi śledziami, których wszedzie pełno. :)

A jaka jest u Ciebie obsada?

Opublikowano
43 minuty temu, hilux napisał:

Operator kamery ze mnie zaden ale jakiestam pojecie filmik daje. Udalo się zlapac malucha Hary, który się uchowal w dziurze miedzy skalami. :)

IMG_0722.MOV

Ciemność widzę... ?