wojtesu Opublikowano 14 Lutego 2018 #21 Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam. Czy możesz mi powiedzieć na czym trzymają się skarpety filtracyjne w Twoim sumpie, oraz jakie mają wymiary? Jestem na etapie planowania mojego sumpa i zastanawiam się czy by mi się zmieściły. Pozdrawiam
h2athor Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor #22 Opublikowano 14 Lutego 2018 Godzinę temu, wojtesu napisał: Witam. Czy możesz mi powiedzieć na czym trzymają się skarpety filtracyjne w Twoim sumpie, oraz jakie mają wymiary? Jestem na etapie planowania mojego sumpa i zastanawiam się czy by mi się zmieściły. Pozdrawiam Witaj Otóż z plexi grubości 5 mm powycinałem takie "podstawki" z trzema otworami o średnicy 9,5 cm , tak aby kołnierz skarpety miał się o co zaczepić następnie całość została wklejona do właściwej komory
del Opublikowano 14 Lutego 2018 #23 Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam, To ja się podpytać o tą kratkę na dole. Gdzie ją można nabyć?
h2athor Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor #24 Opublikowano 14 Lutego 2018 26 minut temu, del napisał: To ja się podpytać o tą kratkę na dole. Gdzie ją można nabyć? Kratka kupiona u chińczyków , bo w NL to sobie 10e za sztukę winszują. Jest w 2ch wymiarach i łatwo można ją łączyć i ciąć do pożądanego rozmiaru https://pl.aliexpress.com/item/Durable-Plastic-Fish-Grid-Divider-Tray-acuario-Egg-Crate-Aquarium-Tank-Filter-Bottom-Filtration-Net-Accessories/32829106701.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.8NuIJT 1
wojtesu Opublikowano 14 Lutego 2018 #25 Opublikowano 14 Lutego 2018 Dzięki za zdjęcie, teraz widzę że jest z tym trochę zabawy.
spiochu Opublikowano 15 Lutego 2018 #26 Opublikowano 15 Lutego 2018 Tak zapytam jako laik - a jak się czyści skarpety? Łatwo się je płucze? Wysłane z telefonu
mlody.czub Opublikowano 15 Lutego 2018 #27 Opublikowano 15 Lutego 2018 22 minuty temu, spiochu napisał: Tak zapytam jako laik - a jak się czyści skarpety? Łatwo się je płucze? Wysłane z telefonu Nie plucze się. Krzychu wrzuca do pralki i sprawa rozwiazana ?
lukas1987 Opublikowano 15 Lutego 2018 #28 Opublikowano 15 Lutego 2018 Godzinę temu, spiochu napisał: Tak zapytam jako laik - a jak się czyści skarpety? Łatwo się je płucze? Wysłane z telefonu Chajzer powinien być w temacie
wojtekr Opublikowano 15 Lutego 2018 #29 Opublikowano 15 Lutego 2018 21 godzin temu, del napisał: Witam, To ja się podpytać o tą kratkę na dole. Gdzie ją można nabyć? Ja kupiłem podobne kratki stosowane na podłogi w golebnikach. Bardzo łatwo się je odcina na dpowiednie kawałki. 1
h2athor Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor #30 Opublikowano 15 Lutego 2018 Marcin @mlody.czub ma rację kupiłem tego większą ilość , tak aby nie musieć prać tego co tydzień . Jak się uzbiera trochę to wrzucam do pralki i gotowe - prawie jak nowe . Jutro przy dziennym świetle zrobię fotkę i załączę . Jedna uwaga to taka, iż należy je odwrócić na "lewą stronę" dla lepszego efektu płukania. 21 godzin temu, wojtesu napisał: Dzięki za zdjęcie, teraz widzę że jest z tym trochę zabawy. No to tak jak ze wszystkimi projektami typu DIY , Plug & Play są tylko kubełki
Rekomendowane odpowiedzi