Neno Opublikowano 9 Lutego 2008 #1 Opublikowano 9 Lutego 2008 Czy to mozliwe by młoda ok 4 cm samica Pseudotropheus sauosi coral juz cos nosiła . Niestety nie widziałem samego "aktu" gdyz rybcia pływa u rodziców . dziś byłem i zauważyłem ,że z 8 saulosi wybrawiać się zaczyna jeden samiec a samiczka ze zdjęcia poniżej dziwnie oddycha i ma wypchane podgardle . Samiec ignoruje reszte saulosi a podpływa jedynie do niej i albo ją delikatnie dziobie w ogon albo podpływa z przodu i odwala taniec godowy
MateuszT Opublikowano 9 Lutego 2008 #2 Opublikowano 9 Lutego 2008 Nosi, choć jeśli ma 4 cm, to raczej nie donosi . Tak, czy tak, gratulacje .
Neno Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor #3 Opublikowano 9 Lutego 2008 Odławiać czy nie ma to sensu ? Z linijką za nią nie biegałem powiem inaczej - ma ok 8 miesięcy , z czego u mnie 5 . Choć teraz to może i łatwo byją było zmierzyć bo "stoi" spokojnie przy szybie i wpratruje sie w domowników .
Neno Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor #4 Opublikowano 12 Lutego 2008 No i wykrakałeś ;( Pozostaje czekac ...
MateuszT Opublikowano 12 Lutego 2008 #5 Opublikowano 12 Lutego 2008 Spokojnie, podrośnie jeszcze trochę, to się nauczy . Pierwsze 2-3 inkubacje najprawdopodobniej jej nie wyjdą, ale później będzie dobrą matką .
Matepop Opublikowano 1 Maja 2008 #6 Opublikowano 1 Maja 2008 U mnie 6 miesięczna samica donosiła do końca to może i ci się uda
blizniak2 Opublikowano 2 Maja 2008 #7 Opublikowano 2 Maja 2008 No to jest szansa że wujkiem w tak młodym wieku samicy zostaniesz
Neno Opublikowano 3 Maja 2008 Autor #8 Opublikowano 3 Maja 2008 Nie udało się Teraz nosi troszke starsza Aulonocara - moze tej sie uda
yaro Opublikowano 3 Maja 2008 #9 Opublikowano 3 Maja 2008 Niestety - odwieczne prawo natury :/ Pierwsze tarła u młodych samiczek zazwyczaj kończą się niepowodzeniem, nie załąmuj sie każde następne tarło będzie lepsze,
Rekomendowane odpowiedzi