Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Podepnę się pod ten temat odnośnie rozmieszczenia modłów le i Rgb na pokrywie i zapytam które rozmieszczenie jest lepsze :

1. moduł biały w jednym ciagu i obok rgb 

2. Tak jak na zdjęciu wyżej u Darkon ułożenie naprzemienne .

dzięki 

Opublikowano
56 minut temu, Conradian napisał:

Mam pytanie co do modułów led samsung.Które są lepsze 10000k na diodach 5630 czy 11000k na diodach 5730,jaka jest różnica między nimi?

Witaj!

Na początku przepraszam że nie odpisałem tobie na priv...

Moim zdaniem moduły 11000K na diodach 5730 będą wydobywały więcej niebieskiej poświaty ale ogólnie porównując ich do modułów 10000K na diodach 5630 nie zauważysz różnicy bo jedne jak i drugie taką poświatę dają...

Ja u siebie posiadam takie moduły 11000K tylko o mocy 1,44W i taką poświatę wcześniej zauważałem ale myślę że kwestią odpowiedniego wysterowania na sterowniku LedDimmerPro można to po części zlikwidować co moim zdaniem się udało uzyskać w odpowiednim ustawieniu.  http://ledstudio.com.pl/product-pol-601-Modul-LED-4-SMD5630-SAMSUNG-GOQ-2-16W-DC12V-IP68-Zimny-11000K.html

1 minutę temu, Andrzej282 napisał:

Witam. Podepnę się pod ten temat odnośnie rozmieszczenia modłów le i Rgb na pokrywie i zapytam które rozmieszczenie jest lepsze :

1. moduł biały w jednym ciagu i obok rgb 

2. Tak jak na zdjęciu wyżej u Darkon ułożenie naprzemienne .

dzięki 

Osobiście dałbym naprzemiennie.

Opublikowano
22 godziny temu, egon44 napisał:

Witaj!

Na początku przepraszam że nie odpisałem tobie na priv...

Moim zdaniem moduły 11000K na diodach 5730 będą wydobywały więcej niebieskiej poświaty ale ogólnie porównując ich do modułów 10000K na diodach 5630 nie zauważysz różnicy bo jedne jak i drugie taką poświatę dają...

Ja u siebie posiadam takie moduły 11000K tylko o mocy 1,44W i taką poświatę wcześniej zauważałem ale myślę że kwestią odpowiedniego wysterowania na sterowniku LedDimmerPro można to po części zlikwidować co moim zdaniem się udało uzyskać w odpowiednim ustawieniu.  http://ledstudio.com.pl/product-pol-601-Modul-LED-4-SMD5630-SAMSUNG-GOQ-2-16W-DC12V-IP68-Zimny-11000K.html

Spoko,nie ma problemu.Nie zawsze ma się czas :-)Jutro będę próbował zamontować i uruchomić oświetlenie.Pytałem o różnice w modułach,z tego względu że zamówiłem 11000k a otrzymałem 10000k ale Pan z Perfektmarket zapewnił mnie,że dużej różnicy nie będzie,a jeśli nie będę zadowolony to zwróci koszty nawet po zamontowaniu.Mam nadzieje że będę zadowolony z zakupu modułów no i oczywiście sterownika od Palabras.Jaka wysokość modułów od lustra wody będzie dobra,około 4 cm nie będzie za mało?

Opublikowano
Godzinę temu, Conradian napisał:

Jaka wysokość modułów od lustra wody będzie dobra,około 4 cm nie będzie za mało?

Wiesz zamontuj moduły po prostu pod pokrywą tak jak rozmawialiśmy na priv...

Będzie ok ;)