Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile W ma światło? Ja z moimi watami chyba nigdy nie będę mieć żadnych glonów poza jakimiś tam pojedynczymi krasnalami :D

Opublikowano
7 godzin temu, Deadi napisał:

Ile W ma światło? Ja z moimi watami chyba nigdy nie będę mieć żadnych glonów poza jakimiś tam pojedynczymi krasnalami :D

Kurde nie mierzyłem ile wat ma światło ale coś około 15W może i mniej.

Świecę od 6:30 do 24:00 ;) 

Opublikowano

Hmm to w sumie bardzo mało - zdecydowanie mniej niż u mnie. Ciekawe... Z jednej strony fajnie, bo mam spokój, a z drugiej szkoda, że wszystko jest takie czyste i średnio klimatyczne ?

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, Deadi napisał:

Hmm to w sumie bardzo mało - zdecydowanie mniej niż u mnie. Ciekawe... Z jednej strony fajnie, bo mam spokój, a z drugiej szkoda, że wszystko jest takie czyste i średnio klimatyczne ?

Ja wolałem iść na kompromis z naturą :) 

Szyby czyszczę a reszta niech żyje swoim życiem ;) 

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na dzień dzisiejszy mam trzy nowe informacje .

Pierwsza zła bo padła mi najmniejsza samica saulosi kilka dni temu.Także obecnie pływa u mnie 25szt Chindongo saulosi.

Zauważyłem że ona była mniejsza od pozostałych ryb,troszkę zapadnięty brzuch,pokarm pobierała jak inne ryby.Najsłabsze ogniwo odpadło .

No nic taka natura gdzie słabszy przegrywa :confused:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Druga sprawa jest taka że w końcu zaczął się wybarwiać kolejny samiec Chindongo saulosi.

Tak on teraz się prezentuje na dzień dzisiejszy i mam nadzieję że on troszkę utemperuje samca alfa z którego ostatnio zrobił się agresorek :P 

No i trzecie info to inkubuje mi trzecia samica co mnie bardzo cieszy :) 

• Lubię to 9
Opublikowano

No młody ma potencjał, fajnie się zapowiada. A i w kasze dmuchać chyba sobie nie da, po tym co widać na filmie.. ;)

Samiczki szkoda, tym bardziej, że to samiczka właśnie. Ale tak, jak mówisz najsłabsze ogniwa są eliminowane, też tak często miałem u różnych gatunków.

Kurczę, nie doceniałem chyba tego gatunku, coraz bardziej mi się podoba.. :rolleyes:

• Lubię to 1
Opublikowano
3 minuty temu, marcin73m napisał:

No młody ma potencjał, fajnie się zapowiada. A i w kasze dmuchać chyba sobie nie da, po tym co widać na filmie.. ;)

Mam nadzieję że tak będzie.Jak sobie pomyślę że następny się zaczyna wybarwiać to już mam kurwiki w oczach :P 

4 minuty temu, marcin73m napisał:

Samiczki szkoda, tym bardziej, że to samiczka właśnie. Ale tak, jak mówisz najsłabsze ogniwa są eliminowane, też tak często miałem u różnych gatunków.

No szkoda jej ale co zrobisz jak w tym czasie nie było mnie w domu to bym może ją odratował albo przerzucił do 120l kotnika.

6 minut temu, marcin73m napisał:

Kurczę, nie doceniałem chyba tego gatunku, coraz bardziej mi się podoba.. :rolleyes:

Nikt nie docenia tego gatunku bo to jest popularna oklepana ryba przez innych.

U mnie jest ona na pierwszym miejscu i jak powiększę w przyszłości zbiornik z marszu tam zawita,tak samo jak też niedoceniane ryby jakimi są rdzawe ;) 

Może jednak @marcin73m się skusisz na saulosi :D;) 

Opublikowano

Ja jeszcze trochę poczekam (tyle ile wytrzymam) i pozbywam się moich Johanni, które są albo samicowe albo jakieś pomieszane, bo jakoś dziwnie wyglądają i uderzam właśnie w Sauloski ze super źródła :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja nie wyobrażam sobie mojego baniaka bez tych ryb. Saulosy zawsze były i będą, chyba że z jakiegoś konkretnego powodu będę musiał je wydać dla dobra ogółu. Obserwacja tego gatunku sprawia ogromną przyjemność, w szczególności w układzie wielosamcowym. 

@egon44 widzę, że układa się pomyślnie. Zapowiadają się już dwa ładne samce?. Życzę przynajmniej jeszcze jednego takiego huligana! 

• Lubię to 1