Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@GOLUMN kto tobie polecił te dwa produkty z Aquaela?

Moja rada ;) 

1.Łapy precz od zbiornika

2.Włączyć grzałkę na 26C

3.Zakupić lepsze bakterie nitryfikacyjne

4.Przykryć zbiornik kocem i nie podglądać co się dzieje w zbiorniku na czas dojrzewania

Edytowane przez egon44
  • Dziękuję 1
Opublikowano
12 minut temu, egon44 napisał:

Moja rada ;) 

1.Łapy precz od zbiornika

2.Włączyć grzałkę na 26C

3.Zakupić lepsze bakterie nitryfikacyjne

4.Przykryć zbiornik kocem i nie podglądać co się dzieje w zbiorniku na czas dojrzewania

Zdecydowanie. :) 

• Dziękuję 1
Opublikowano
1 minutę temu, GOLUMN napisał:

Czy taką ampułkę można dać jak już ryby będą w akwarium czy tylko w czasie startu zbiornika?

..możesz śmiało wlewać jak ryby są w akwa. Instrukcja mówi o wlaniu do filtra....ale możesz śmiało wlewać bezpośrednio do wody tyle ,że wlewaj w pobliżu zasysu filtra. Tych bakterii nie przedawkujesz:) Nawet gdybyś wlał dwie ampułki.

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi i rady.

Na pewno nie ostatnie.;)

Za to właśnie bardzo lubię to forum.Na każde pytanie otrzyma się tutaj odpowiedź.Nawet jeżeli pytanie wydaje się dla nas banalne.

Oczywiście również mile widziana jest konstruktywna krytyka.

Coraz poważniej myślę nad przejściem na niebieską stronę mocy.;):biggrin:

Opublikowano

No i super - jakbym widział swój baniak z tym tłem. ;) Muszę przyznać, że bardzo mi się podoba całokształt. W zasadzie kamienie mogłyby być wyższe ale u siebie również nie mam gruzowiska w 100% i raczej niższe kamloty. Jak dla mnie Twój baniak cieszy oko. :)

Opublikowano
5 godzin temu, raiders napisał:

najlepiej to załatw sobie dojrzała wodę z podmianki od kogoś

Wg tego co "udowodniono" to woda z akwarium nie ma żadnej wartości oprócz możliwej patologii i ew. chorób. W niej nie ma biologii. Lepiej chyba zaopatrzyć się w ustrojstwo II i produkty to zbijania NO2