Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny Yellowek odszedł.. ręce opadają .. wczoraj walczyły między sobą , nie wiem co jest nie tak☹️
Zapobiegawczo stosuję głodówkę od wczoraj- może to wynik mojego nieudolnego karmienia. Dostały wczoraj zielony groszek.
Jedyne co dobrego to , że rybka w kwarantanie ma się lepiej, zaczęła normalnie pływać , widać , że płetwy odrastają.
W dużym zbiorniku zdetronizowany król wyszedł z ukrycia i we trójkę się ganiają.
Samice dalej schowane po kątach.
Nie myśle teraz nad obsadą, bo jak dalej będzie padać ryba po rybie to sobie odpuszczę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wczoraj kolejny Yellowek odszedł. ☹️
Kadango siedzi 3 dzień w trzydziestce. Zachowuje się jakby mu związano ręce i nogi przez szkło widzi obok jak Kiryski sobie pływają. Chyba go to wkurza, że nie może sobie dziobnąć
Dziś robię podmianę i potem go przełożę. Może wsadzę kolejnego , żeby ochłonął.
Zmniejszyła im temperaturę ponoć to studzi ich zapał do walk i tarła. 23 stopnie, czy to nie za mało ?
Dołożyłam kamieni, jednak rewiry jak były , tak są takie same. Trzeci Kadango zajął prawą stronę po agreorku. Zobaczymy jak sobie poradzi mój Bojuś po powrocie Tyrana...

Na kolejnym Yellowku zauważyłam dziurę. Pływa i je chętnie.
Zaczęły między sobą walczyć , jeśli kręcenie się w kółko można nazwać walką ...
Obserwuję dalej.
Dziś także wymiana purolite ma nowy i to 1 l. Mam 2l ale boje się ze No3 spadnie do 0.
Mam nadzieję, że to koniec ze zgonami w moim akwa.

4fdd08989989fa74fbb55b90d2c7eb59.jpgb129b40274acba8946c05e779fc8733d.jpg

Wczoraj a te z dziś
828aa85e99f8e78099e0630624af7daa.jpg2eb208ab836490649837159a0a1d12af.jpg

Opublikowano

To pewnie obcierka o kamienie. Powinno szybko się zagoić. Dołożyłaś kamieni, ale moim zdaniem powinnaś skupić je w jednym miejscu, jednej części akwarium, resztę pozostawiając wolną od kamieni, z pojedynczymi kamieniami. W tej kamienistej części yellowki lepiej by się znalazły. Takie jest moje zdanie.

• Lubię to 1
Opublikowano
To pewnie obcierka o kamienie. Powinno szybko się zagoić. Dołożyłaś kamieni, ale moim zdaniem powinnaś skupić je w jednym miejscu, jednej części akwarium, resztę pozostawiając wolną od kamieni, z pojedynczymi kamieniami. W tej kamienistej części yellowki lepiej by się znalazły. Takie jest moje zdanie.

8b1fc0e91630b1c46895e20e28768534.jpg8574bf27dbdb1a9ded318486aaa37ccb.jpg

Jeszcze za mało ? Boję się kłaść jeden na drugim, żeby nie spadły.
Poprawić ?Dziś będę miała okazje.
Ps/ nie przeciąży mi to akwa z jednaj strony? Dodam, że to zwykła komoda z palami w środku do podtrzymania ...

Cieszę się, że Yellowek wyzdrowieje