Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kratka od kotnika siatkowego włożona wewnątrz pończochy idealnie spisywała się w kuble HW. Ziarenka purigenu były wszystkie ciemne, natomiast w nawet mocno rozłożonej rajstopie niestety nie.

Chodzi tobie o tą kratkę?

post-15785-14695728917189_thumb.jpg

Opublikowano

Suricade i jak tam mają się sprawy z używania Purolite w kubełku,czy NO3 dalej utrzymuje się na tym samym poziomie co wcześniej?

Opublikowano
Po 7 dniach, od zamontowania w kubełku i bez podmiany, NO3 nadal poniżej 5 . Na upartego około 2,5 według skali saliferta.

No to ładnie Agnieszko ;)...

Dzisiaj zamierzam zakupić na aukcji Purolite,więc w środę mam nadzieję zacznę również testować go w swoim kubełku,z patentem kratki z kotnika siatkowego o którym wcześniej pisał kolega Jargos...

Opublikowano

egon jeśli jeszcze nie zakupiłeś żywicy to mam propozycję.

Agnieszka już testuje w kubełku Purolite A520E

Dziś poprosiłem tego sprzedawcę

WKŁAD 10'' USUWAJĄCY AZOTANY WIELOKROTNEGO UŻYTKU (5310349077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/53/10/34/90/5310349077@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@53/10/34/90@@AMEPARAM@@5310349077

by wystawił aukcję na 1 litr żywicy PA202 - to ta która pracuje także przy wysokich pH powyżej 8,4 i nie wymaga formatowania wstępnego - powinna być nieco tańsza od Purolite:confused: i bardziej dopasowana do potrzeb biotopów Malawi i Tanganiki.

Może podjąłbyś się testowania tej nowej żywicy w kubełku jako nowy temat Testowni - byłaby alternatywa do tematu Agnieszki.

Ja bym sam zrobił ale nie mam kubełka:D

Opublikowano

Deccorativo niestety ale się spóźniłeś,już zamówiłem Purolite :confused: ...

Ale...mam jeszcze w innym zbiorniku z pyszczakami drugi kubełek :D...

Wiec może po przetestowaniu Purolite,skuszę się na przetestowanie żywicy PA202 zaproponowanej przez ciebie ;)...

Opublikowano

by wystawił aukcję na 1 litr żywicy PA202 - to ta która pracuje także przy wysokich pH powyżej 8,4 i nie wymaga formatowania wstępnego - powinna być nieco tańsza od Purolite:confused: i bardziej dopasowana do potrzeb biotopów Malawi i Tanganiki.

Purolite też nie wymaga formatowania. Stan i ja wsadziliśmy do akwa bez formatowania i działa. Ja swój regenerowałem dopiero po 3 miesiącach a formatowanie wstępne pewnie tego kresu by nie wydłużyło.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Purolite też nie wymaga formatowania. Stan i ja wsadziliśmy do akwa bez formatowania i działa. Ja swój regenerowałem dopiero po 3 miesiącach a formatowanie wstępne pewnie tego kresu by nie wydłużyło.

W sumie dobrze gadasz,też mnie to zastanawiało po co wstępnie formatować nowe złoże...

Tak samo zrobiła suricade i jak widać działa doskonale,nawet bez wstępnego formatowania...

Opublikowano
Ja swój regenerowałem dopiero po 3 miesiącach a formatowanie wstępne pewnie tego kresu by nie wydłużyło.

Co zdecydowała, że przeprowadziłeś regenerację ? NO3 się podniosło czy były jakieś inne objawy?

• Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.