Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w kwietniu też dostałem nowe czarne Glossy i już wiem, że za 1,5 roku znowu będę je reklamował - pojedyncze pęcherzyki już są :-)
To taka ukryta promocja na przymusową zmianę wystroju akwarium, przy okazji której można zredukować lub zmienić obsadę  - przynajmniej ja tak zrobiłem :-) 

Ciekawe czy w białych Glossy z nowej linii Safe Tank też będą się pojawiały te pęcherzyki.
Może od przyszłego roku czarne Glossy też będą w tej lub może nowszej technologii?

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam Kolegów,

Planuję zakup akwarium Glossy 120 czarne. Proszę o informację, czy po Waszych przygodach z pęcherzami powietrza i po akcji wymiany akwariów sytuacja się poprawiła? Czy możecie polecić te produkty? Widziałem opinie na Ce..o sprzed 2 lat, że w wymienionym akwarium znowu pojawiły się pęcherze.

Opublikowano

Cześć.

Moje glossy 120 czarne wymieniłem dwa razy.Na tą chwilę jest ok.Nie żałuję zakupu bo akwarium jest piękne.Proste rozwiązanie z wbudowaną pokrywą rozwiązuje bezpowrotnie problemy z zaciekami.Moim zdaniem dobrze jest wymienić lub poprosić przy zakupie w sklepie Aquael o oświetlenie PLANT.

Muszę tu jeszcze wspomnieć o serwisie Aquael.Pomijając fakt że wymiana już dobrze działającego akwarium niesty wiąże się z dużym wyzwaniem to serwis spisuje się na medal.

Pierwszy raz akwarium wymieniałem po około 2 latach a drugi raz myślałem że będzie problem bo 2 lata od zakupu z faktury już jakiś czas minęły.Jak się okazało bardzo szybko dostałem nowe bez problemów i dodatkowych kosztów.

Wracając do tematu.Pomimo moich przygód szczerze polecam to akwarium. Wygląda pięknie i z tyłu głowy jest "bezpiecznik" że w razie czego serwis jest po naszej stronie.

Kupuj śmiało.Daj znać na forum lub na PW jaka decyzja i po ewentualnym zakupie jak wygląda.

Pozdrawiam Robert

• 4 lata później...
Opublikowano

Hejka :) minęło sporo czasu od powstania tego tematu. Przeczytałem niemal od deski do deski ten temat. Powiedzcie jak się ma obecna generacja Glossy od Aquaela ? Jakie są ostateczne wady tego produktu (pozostała "mleczna" szyba?). Sam zastanawiam się nad wersja 150 lub 120 i wasz głos będzie dla mnie bardzo ważny. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Binambik napisał(a):

zastanawiam się nad wersja 150 lub 120

Witam. Nie odpowiem Ci odnośnie "mlecznej szyby" lecz mogę Ci doradzić w innej kwestii. Jeżeli jesteś już decydowany na ten konkretny zestaw to wybierz wersje 150. Ma wymiary 150x50 co robi ogromną różnicę w powierzchni dna oraz w litrażu (405l.) względem wersji 120. Ma ona tylko 120x40 cm głębokości oraz zaledwie 260l. Przy ilość ryb oraz warunków dla nich różnica jest znacząca.

Robiłeś u kogoś wycenę takiego zestawu? Może warto trochę poczekać na realizację w zamian za coś pewnego i ładnie sklejonego... mamy tu na forum firmy godne polecenia 

Edytowane przez lukBB
  • Lubię to 3