Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później.
Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.
Dzięki za ostrzeżenie👍 tło mam co prawda że styroduru który jest nieco twardszy niż styropian ale będę miał na uwadze. Ciekawe jak sytuacja u @marcin73m? Marcin też je ma i tło ze styropianu chyba od TerraArt...
@Vrzechuniestety "kąt" jest tylko na 80x50, ale że posiadam również zbiornik 120x50x50 jakoś te ryby pomieszcze. Nie wiem jeszcze co gdzie przeniose , ale to mam chwilę do namysłu. Zawsze zostaje opcja z projektem 180x50x50, który odwleka się u mnie w czasie już 2 rok. Ale to projekt dla non mbuny zarezerwowany.
ale było mało i wpadł mi jeszcze w ręce sterownik https://pl.aliexpress.com/item/1005006420166736.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!PLN!93.42!65.39!!!!!%40!12000037101065637!ppc!!!&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005006420166736&ds_e_product_merchant_id=109198735&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19735245762&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAk8G9BhA0EiwAOQxmfppGub6Mon2_TPm7e5aVc4NHbhRKVrVq-QZNTfkTjAxnYVn57Too9BoCekkQAvD_BwE
chcę podpiąć jeszcze 2 osobne listwy led i zasymulować wschód i zachód słońca ale w taki sposób aby oświetlenie przechodziło z lewa do prawa osiągajac 100 procent w zenicie czyli na środku zbiornika a jak nie uda się to zawsze jest 5 kanałów i kazdy można osobno wysterować
Witam wszystkich na forum.
Wcześniej latami miałem roślinne akwarium jednak przyszedł czas na zmiany.
Akwarium przygotowuje się do przyjęcia obywateli, jest jeszcze sporo czasu na przemyślenia.
Czytam, czytam i nie mogę podjąć decyzji.
Proszę o jakieś propozycje gatunków z podaniem ilości ryb aby mogły bez większych problemów ze sobą funkcjonować.
Wolałbym mniejsze gatunki a większa ilość ryb, aby w każdej części akwarium " coś się działo" i było w miarę różnorodnie z kolorami.
Wolę podpytać specjalistów niż potem męczyć ryby w za dużej obsadzie.
Dziękuję za propozycje
Rekomendowane odpowiedzi