pozner Opublikowano 20 Października 2017 #21 Opublikowano 20 Października 2017 Nie wiem dlaczego. Mi się otwierają na komputerze i na telefonie. Może coś się pochrzaniło z tym Tapatalk, bo widzę, że używasz. Ciągle coś robią przy sofcie.
cyganeczka Opublikowano 20 Października 2017 Autor #22 Opublikowano 20 Października 2017 siedze na kompie, tu lepiej wszystko widze.
cyganeczka Opublikowano 22 Października 2017 Autor #23 Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) A Lethrinops sp.”red cap” Copadichromis borleyi „Mbenji” B Copadichromis trewavasae Protomelas teaniolatus Boadzulu "Red" Placidochromis sp.phenochilus Tanzania Placidochromis Mdoka ? Aulonocara baenschi Aulonocara baenschi to moja glowna rybka C Labidochromis caeruleus Aulonocara jacobfreibergi Otter Point Protomelas sp.”johnstoni solo” czy moze byc jakies odstepstwo z grupy mbuna ? Protomelas sp.”johnstoni solo” ? Demasoni ? Czy rzeczywiscie moge miec tylko jedna auloncare? Prosze o pomoc zrobienia fajnego zbiornika z mala iloscia szarych mizernych samic wlasnie dostalam oferte z Waszego sklepu kolo Gorzowa to rzut beretem od zielonej gory gdzie mieszkam: Bede w PL za tydzien i cos bym kupila jakie duze rabaty maja bedac czlonkiem? inaczej jest się traktowanym? ladniejsze zdrowsze ryby? Mam patrzec na F1? Duze czy male? Edytowane 22 Października 2017 przez cyganeczka
tom77 Opublikowano 22 Października 2017 #24 Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) 45 minut temu, cyganeczka napisał: Prosze o pomoc zrobienia fajnego zbiornika z mala iloscia szarych mizernych samic 45 minut temu, cyganeczka napisał: Czy rzeczywiscie moge miec tylko jedna auloncare? Rzeczywiście, z tego powodu j.w. 45 minut temu, cyganeczka napisał: Aulonocara baenschi to moja glowna rybka czyli mamy B9/ Aulonocara baenschi (grzebacz) do tego: A3/ Placidochromis phenochilus Mdoka white lips (wyjadacz towarzyszący kopaczom, raczej bliżej dna, ale wszędobylski) - stadko niebieskich samców i niebieskich samic i C1/ Labidochromis caeruleus (skalniak) - harem żółty samiec i żółte samice lub C4/ Protomelas sp.”johnstoni solo” (raczej toniowiec, raczej blisko dna) - harem pionowopasiastych samców (czarne pasy na tęczowym tle) i samic (czane pasy na białym tle) - nie są to ryby agresywne jak "roślinolubne protomelasy - miałem jedne i drugie). Kupiłbym B9 większe , a A3 i C1 (lub C4) malutkie. Wszystko powyżej to tylko moje zdanie. Niezależnie od podjętej decyzji, życzę powodzenia Edytowane 22 Października 2017 przez tom77
pozner Opublikowano 22 Października 2017 #25 Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Godzinę temu, cyganeczka napisał: czy moze byc jakies odstepstwo z grupy mbuna ? Jest, Labidochromis caeruleus. Godzinę temu, cyganeczka napisał: jakie duze rabaty maja bedac czlonkiem? Inaczej jest się traktowanym? 10%, nie jest się inaczej traktowanym, a przynajmniej nic o tym nie wiadomo. Godzinę temu, cyganeczka napisał: Mam patrzec na F1? Możesz, ale nie musisz. Generalnie mają ryby dobrej jakości. Godzinę temu, cyganeczka napisał: Prosze o pomoc zrobienia fajnego zbiornika z mala iloscia szarych mizernych samic Z pyszczakami non-mbuna masz ograniczone możliwości. Są Placidochromis mdoka. Nie patrz na zdjęcie z artykułu toma77. Nie pokazuje ono prawdziwego koloru mdok. No i są Labidochromis caeruleus. Obydwa mają samice w kolorze samców i wymienił je Tomek. Jeśli zdecydujesz się na te dwa gatunki, to Aulonokara baenschi nie bardzo pasuje. Samce są żółte, więc nie bardzo będą się wyróżniać i odróżniać od Labidochromisów. Możesz jako trzeci gatunek dodać Protomelasa sp."johnsoni solo", który wymienił tom77, ale możesz pomyśleć nad którymś z takich trzech gatunków: Otopharynx tetrastigma, Tramitichromis intermedius i Lethrinops lethrinus. Są to gatunki podobne do siebie z wyglądu. Tetrastigmę możesz zobaczyć na moim profilu w galerii, żeby mieć pogląd. Można je trzymać wielosamcowo. U mnie były 3 i wszystkie były wybarwione. Na pewno będą się odróżniać od pozostałych dwóch gatunków i dojdą nowe kolory. Jeśli chcesz mieć mało szarych samic, to punktem wyjścia powinny być Placidochromis mdoka i Labidochromis caeruleus. Do nich powinnaś dobierać trzeci gatunek. Edytowane 22 Października 2017 przez pozner
cyganeczka Opublikowano 22 Października 2017 Autor #26 Opublikowano 22 Października 2017 56 minut temu, tom77 napisał: Aulonocara baenschi to moja glowna rybka Aulonocara hansbaenschi Sorry
pozner Opublikowano 22 Października 2017 #27 Opublikowano 22 Października 2017 Ta z kolei może się z mdokami zlewać.
cyganeczka Opublikowano 22 Października 2017 Autor #28 Opublikowano 22 Października 2017 A w zamian aulonocara red rubin?
lukaszk Opublikowano 22 Października 2017 #29 Opublikowano 22 Października 2017 Witam, Z niecierpliwością czekam na propozycje gdyż mam już Mdoki i Yellow a chciałbym tego Mister od Aqua własnie może spośród Aulonocar, ewentualnie inne typy. Pozdrawiam
cyganeczka Opublikowano 22 Października 2017 Autor #30 Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Placidochromis phenochilus mdoka aulonocara red rubin? Otopharynx tetrastigma Copadichromis borleyi Acei Iodotropheus sprengerae labidochromis caeruleus yellow Tramitichromis intermedius Copadichromis geertsi Gome Pogrubione to rybki na ktore jestem zdecydowana , jest OK? czy wstawic inne wymienione za ktores? 15 minut temu, lukaszk napisał: Witam, Z niecierpliwością czekam na propozycje gdyż mam już Mdoki i Yellow a chciałbym tego Mister od Aqua własnie może spośród Aulonocar, ewentualnie inne typy. Pozdrawiam ja Tobie nie pomoge bo jestem tzw swiezakiem Edytowane 22 Października 2017 przez cyganeczka
Rekomendowane odpowiedzi