Skocz do zawartości

240L Saulosi oficjalnie wystartowało!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten prefiltr jest u mnie założony w 112l ;)

Pod Aquael Turbo dam gąbkę którą dają w zestawie + do komory watę akwarystyczną. Nie wiem jedynie czy brać 1500 (22W) czy 2000 (27W)...

Odnośnie Yellow'a - dlatego się pytałem czy jeden osobnik się już wybarwia, bo ma dodatkowo pionowe, blado-szare/niebeskie pasy i pyszczek i właśnie tą czarną obwódkę.

Blade pasy w yellow się chyba zdarzają, ale bladsza głowa?

Opublikowano

Postaram się nagrać jakiś filmik jak to pływa :D No i postaram się uchwycić tego yellowo-samco alfa saulosiego domniemanego ;)

Problem taki że wszystkie kamery i telefony w domu źle współpracują z nagrywaniem tego baniaka/robieniem mu zdjęć... Moja teoria jest taka że to przez ledowy moduł oświetleniowy i fale tafli wody które powodują fajne falowanie światła dla oka, ale dla kamery chyba jest to trudne do ogarnięcia. A prawilnej-profesjonalnej nie posiadam.

Opublikowano

Chmara się robi jak tylko podejdę na odległość <3m od baniaka :D Gdy obserwuję je z przyczajki to wcinają glony, albo walczą z prądem wody, albo się przepychają itd. Jedno jest pewne, na pewno nie żałuję założenia baniaka z malawi ;)

Opublikowano (edytowane)

Pukanie nie, ale otwarcie dekielka w pokrywie i owszem - wszystkie zbierają się ,,do kupy" bo wiedzą że będę coś rzucał.

Palec - fakt ;)

Pytanie - do baniaka 120cm lepiej Turbo 1500 czy 2000? Cena nie gra roli bo są porównywalne.
2000 zawsze zapas mocy który można skręcić, ale słyszałem że 2000 potrafi być głośniejszy...?

A, po glonach zostało już tylko wspomnienie...

Edytowane przez Artur67
Opublikowano
W dniu 6.11.2017 o 15:09, Artur67 napisał:

Pytanie - do baniaka 120cm lepiej Turbo 1500 czy 2000? Cena nie gra roli bo są porównywalne.
2000 zawsze zapas mocy który można skręcić, ale słyszałem że 2000 potrafi być głośniejszy...?

Wszystko zależne jest od zagruzowania zbiornika ale patrząc na twój filmik najbardziej optymalnym rozwiązaniem będzie zakup Aquaela 1500...

Nie wiem jak to jest z starymi modelami tych filtrów ale nowe modele maja coś zmienione w ułożeniu wirnika gdzie praktycznie są bezgłośne...

Poczytaj ten temat