Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na ile jest krzywo ? Na kilka centymetrów czy mniej ?

Sorki nie widziałam posta pare mm może i nawet cm. Idzie to po krzywej , Wiec jak zobaczyłam ze krzywo to drugiego boku nie zmierzyłam. A do 1 cm może być ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
7 godzin temu, cyganeczka napisał:

Sorki nie widziałam posta emoji19.png pare mm może i nawet cm. Idzie to po krzywej , Wiec jak zobaczyłam ze krzywo to drugiego boku nie zmierzyłam. A do 1 cm może być ?

Powinno być Ok, ale jeżeli możesz wypoziomuj. Czasami wystarczy podkleić , pod szafkę, filcowe podkładki pod meble.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dziś dokupilam kamienie. Majątek!!! Kurka wodna wiem, ze to drogie hobby ale 6€ za kg ???

ad42718d1eaab265ba2a5266d6795621.jpga59f4a0a51ed986cf13b210adc63bc1f.jpg24e59face3fe3c587d81400896170fe6.jpg

Plus korzenie z lewej.

Zreszta czytałam o położeniu kamieni w zależności od ustawienia aqwa.
U mnie stoi pośrodku salono-jadalni. Okno jest z lewej strony jak patrzę na wprost. CYki ułożenie kamieni jest zgodne czy nie ?

Opublikowano

Jak dla non-mbuny, to za dużo tych kamieni. Powinna być plaża z kilkoma kamieniami. Jeśli będą korzenie, to wystarczą ze 3-4 kamienie. Niestety w zoologach kamienie są drogie, dlatego zaopatrujemy się w składach kamieni, albo na brzegu rzeki, czy polu. No, ale tam ciężko by było coś dopasować do tła.

• Lubię to 1
Opublikowano

Cześć. Chcę dziś wypoziomować akwarium , położyć matę, dosypać piasku ( mam 1mm czy to dobry piasek ? ) , ułożyć kamienie.
Rybki tymczasowe w tym zbiorniku przekładam do 60l? Filtry dwa chodzą. Mogę zlać około 200l wody albo 100 l plus odstana. Czy lepiej zlać więcej wody starej czy dolać jutro odstaną czyli 200l. Niestety nie mam więcej pojemników. Czy to jest różnica jak i tak nie mam pyszczakow ?
Dalej jaką stroną ułożyć karimatę dla kamieni. Z tymi rąbkami czy płaską ?
Ile piasku musi być minimalnie ?
5cm?
Czy podłożyć druga karimatę pod akwarium między szafką jak mam akwarium z podstawą?