cyganeczka Opublikowano 9 Kwietnia 2018 #51 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dzięki. Dałbym to gdyby było ostre Drugi raz takiego nie udało mi się ustrzelić To jest nie ostre zdjęcie? To zdjęcia, które ja robię to co ?Wysłane z mojego P028 przy użyciu Tapatalka Dzięki. Dałbym to gdyby było ostre Drugi raz takiego nie udało mi się ustrzelić Ja bym chciała takie w kalendarzu Wysłane z mojego P028 przy użyciu Tapatalka 1
troad Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor #52 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 28 minut temu, cyganeczka napisał: To jest nie ostre zdjęcie? To zdjęcia, które ja robię to co ? Wysłane z mojego P028 przy użyciu Tapatalka Ja bym chciała takie w kalendarzu Wysłane z mojego P028 przy użyciu Tapatalka Basia dzięki za miłe słowa ale zbyt ostrych to nie mam wcale (porównaj np. te Bombla albo kiedyś Stana). W sumie mógłbym podmienić, mam czas do jutra
cyganeczka Opublikowano 9 Kwietnia 2018 #53 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Basia dzięki za miłe słowa ale zbyt ostrych to nie mam wcale (porównaj np. te Bombla albo kiedyś Stana). W sumie mógłbym podmienić, mam czas do jutra Ich zdjęcia są kosmiczne nie wiem jak , takie coś można zrobić nie każdy posiada sprzęt do robienia rybkom extra fotek. Ja mam zawsze telefon pod ręka hehe. To konkurs dla zwykłych śmiertelników , a oni powinni mieć zawsze po jednej fotce w kalendarzu bez eliminacji Może się nie znam, czy ostre czy nie ale piękna ryba i piękne ujęcie. !!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
egon44 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 #54 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 W dniu 8.04.2018 o 19:32, troad napisał: Na koniec kilka zdjęć z karmienia przez zakopany pokarm. Nie robię tego zbyt często Cześć Adamie! Bardzo fajnie opisałeś swoje spostrzeżenia na temat ryb które posiadasz... Rybki masz piękne Te trzy fotki osobiście bardzo przykuły moją uwagę,z względu ciekawych zachowań ryb kopiących w podłożu w poszukiwaniu pokarmu... Widać że piasek naprawdę im służy,i nie ukrywam że czekam na takie fotki w naszej galerii Serdecznie pozdrawiam 2 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. troad Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #55 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Dzięki Andrzeju za opinię Zdjęcia wrzucę, jak najbardziej, ale wczoraj nagrałem filmik kamerką od wnętrza akwarium. Jakość nie powala, ale trudno Przed filmowaniem wsadziłem samą obudowę na trochę, żeby ryby się przyzwyczaiły i jak będę karmił to żeby zbytnio się nią nie interesowały. Tu moja obserwacja (być może dla starych wyjadaczy to oczywiste), jak różne są zachowania mbuny i non-mbuny. Non-mbuna miała to głęboko w tyle, natomiast jeloły na 30s trochę z boku obserwowały, a potem nadziwić się i naskubać nie mogły . O ile pamiętam jak Plezi kiedyś wrzucił kamerkę do baniaka, to raczej wszystkie były zainteresowane, wiec potwierdzałoby to że w takiej sytuacji mbuna inaczej reaguje. Nawet chwilę w domu się zastanawialiśmy czy nie jest to związane z pewnego rodzaju "inteligencją". Tylko czy takie zainteresowanie to przejaw "wyższej inteligencji". Można by przecież założyć że Non-mbunę interesują bardziej interakcje z żywymi istotami i to własnie jest przejaw wyższej inteligencji Pewnie to różnica w zachowaniu wykształcona ewolucyjnie, a nie przejaw jakiejkolwiek inteligencji . 12
pozner Opublikowano 17 Kwietnia 2018 #56 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Świetnie to wyglada. Od razu widać które to kopacze, a które wyjadacze. Te zainteresowanie yellowków wygląda na kulinarne. 1
troad Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor #57 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 2 minuty temu, pozner napisał: Świetnie to wyglada. Od razu widać które to kopacze, a które wyjadacze. Dokładnie! Lethrinopsy wtedy rządą Ten powiedzmy nr1 przegania nawet Kadango nr2 i 3, kiedy normalnie tego nie robi. Filmik jest króciutki w rzeczywistości trochę więcej widać. 5 minut temu, pozner napisał: Te zainteresowanie yellowków wygląda na kulinarne. Niby tak, ale tam nic nie ma, a one skubią i skubią . Z materiału który zgrałem ostatnie 10min to było znowu przyglądanie się i skubanie. Ciekawe kiedy by się znudziły
pozner Opublikowano 18 Kwietnia 2018 #58 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Nie sądziłem, że z tych Lethrinopsów są aż takie kopacze.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. troad Opublikowano 6 Września 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #59 Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) Wczoraj późnym wieczorem do ekipy dołączyła para Sciaenochromis fryeri. Chodziły za mną (przepraszam pływały) te ryby od dawna, więc jak zobaczyłem ogłoszenie Olka (@amac1975), to nie zastanawiałem się zbyt długo. Świetne są. Prezentują się następująco. Pan Pani Pan z Panią w tle Po wpuszczeniu nie wyglądały na specjalnie zestresowane. Były czasem przeganiane, ale pływały raczej po całym akwarium. Jak się będą dogadywały z resztą to się okaże. Ostatnio C.B.Kadango z rzadka wchodzą miedzy sobą w konflikty. Każdy trzyma się raczej swojej strony akwarium, za to L.Lethrinusy coraz częściej się przepychają, nie robiąc sobie krzywdy, przynajmniej na razie . Edytowane 6 Września 2018 przez troad 10
pozner Opublikowano 6 Września 2018 #60 Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) Jakbym widział swoje tetrastigmy. Tym bardziej, że zrobiłeś bardzo podobne ujęcie do mojego. Jak widać, do potyczek też dochodzi pod lustrem wody. Wygląda na to, że walczą podobnie do tetrastigm, więc krzywdy nie będą sobie robić. Sciaenochromisy są rasowe, czy to ice bergi? Wyglądają na ice bergi. Ładne. Edytowane 6 Września 2018 przez pozner 1
Rekomendowane odpowiedzi