Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Genialne fotki! Bardzo fajnie się to czyta, gdy w zasadzie widać, co się tam dzieje. 

Co do inkubujących samic, które sobie dojadają... Też to u siebie zaobserwowałem. Złapie jakąś drobinę i mieli ostrożnie przez kilka minut?. Niewielkie płatki lub drobiny granulków.

W wolnym czasie cyknij jeszcze fotkę zbiornika jeśli możesz. 

• Dziękuję 1
Opublikowano
Teraz, przemo-h napisał:

Genialne fotki! Bardzo fajnie się to czyta, gdy w zasadzie widać, co się tam dzieje. 

Dzięki za miłe słowa.

1 minutę temu, przemo-h napisał:

Co do inkubujących samic, które sobie dojadają... Też to u siebie zaobserwowałem. Złapie jakąś drobinę i mieli ostrożnie przez kilka minut?. Niewielkie płatki lub drobiny granulków.

W takim razie coś sobie źle zakodowałem, bo wydawało mi się że już na forum nie raz czytałem że samice podczas inkubacji nie jedzą w ogóle.

7 minut temu, przemo-h napisał:

W wolnym czasie cyknij jeszcze fotkę zbiornika jeśli możesz. 

Poszperałem w katalogach i akurat miałem :), Wieczorem przy dogasającym świetle, jakość kiepska niestety. Pierwsza od pokoju, druga od kuchni.

Od_pokoju.thumb.jpg.a8b21773a1014a451112fe4f8cc0ff97.jpg

Od_kuchni.thumb.jpg.769c9c3e6ece120c9cbcd386c452ec32.jpg

• Lubię to 6
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, troad napisał:
2 godziny temu, przemo-h napisał:

W takim razie coś sobie źle zakodowałem, bo wydawało mi się że już na forum nie raz czytałem że samice podczas inkubacji nie jedzą w ogóle.

Nie jest to częste, ale nie jest też żadkie. U mbuny też to się zdarza.

Akwarium też mi się bardzo podoba. Musisz częściej im zakopywać pokarm. Rewelacyjnie to wygląda.

Edytowane przez pozner
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pozner napisał:

Nie jest to częste, ale nie jest też żadkie. U mbuny też to się zdarza

Potwierdzam. Właśnie inkubują mi 3 samice Labeothropheus Trewavasae i u dwóch  z nich zaobserwowałem pobieranie pokarmu, co prawda robią to bardzo ostrożnie, ale nie potrafią się powstrzymać gdy pokarm pojawia się w ich zasięgu.

Edytowane przez Kubeq
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, troad napisał:

LL08.thumb.jpg.c6963df151b7167f4d2168893ece92bb.jpg

Na koniec kilka zdjęć z karmienia przez zakopany pokarm. Nie robię tego zbyt często ;) 

Te zdjęcie na konkurs !!

Edytowane przez cyganeczka
  • Dziękuję 1
Opublikowano
16 minut temu, cyganeczka napisał:

Te zdjęcie na konkurs !!

Dzięki.
Dałbym to gdyby było ostre ;) Drugi raz takiego nie udało mi się ustrzelić ;)