Mortis Opublikowano 3 Października 2017 #11 Opublikowano 3 Października 2017 No dobra masz żółtego yellow, dorzuć jeszcze ze trzy sztuki i żółtego starczy, a do tego Copadochromis Borley Kadango. Samiec czerwono pomarańczowy, a samice srebrno/szaro/lekko błękitne (zależy jak światło pada) z czerwonymi płetwami.
crav Opublikowano 3 Października 2017 #12 Opublikowano 3 Października 2017 Może tobie malawi nie pasuje? ?może interruptus trochę jak maingano i trochę jak saulosi
marcin73m Opublikowano 3 Października 2017 #13 Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) 12 minut temu, Mortis napisał: No dobra masz żółtego yellow, dorzuć jeszcze ze trzy sztuki i żółtego starczy, a do tego Copadochromis Borley Kadango. W kwestii yellow pomyślałem dokładnie o tym samym. U mnie jest 7 sztuk w 480l i wystarczająco dobrze rozświetlają zbiornik i stanowią znakomity kontrast dla acei i maingano. Do tego srebrzyste z czarnymi pręgami samice protomelasa, duży samiec z przewagą czerwonego.. (dlatego borleyi już bym w tym przypadku odpuścił) i czego chcieć więcej..? Edytowane 3 Października 2017 przez marcin73m
robinqaz Opublikowano 3 Października 2017 #14 Opublikowano 3 Października 2017 17 minut temu, Mortis napisał: No dobra masz żółtego yellow, dorzuć jeszcze ze trzy sztuki i żółtego starczy, a do tego Copadochromis Borley Kadango. Samiec czerwono pomarańczowy, a samice srebrno/szaro/lekko błękitne (zależy jak światło pada) z czerwonymi płetwami. Gdzie można kupić Copadochromis Borley Kadango ? Bo coś mi google nie znajduje.....
Merlot Opublikowano 3 Października 2017 #15 Opublikowano 3 Października 2017 Spiochu a szukasz bardziej sprawdonego gatunku czy bardziej "mało spotykanego" ?
Mortis Opublikowano 3 Października 2017 #16 Opublikowano 3 Października 2017 39 minut temu, marcin73m napisał: Do tego srebrzyste z czarnymi pręgami samice protomelasa, duży samiec z przewagą czerwonego.. (dlatego borleyi już bym w tym przypadku odpuścił) i czego chcieć więcej..? Tu masz rację, sporo czerwonego ma Protomelas i tu Kadango bym już nie wpuszczał, chociaż borleyka bardziej pasuje żywieniowo do reszty obsady.
pablojogi Opublikowano 3 Października 2017 #17 Opublikowano 3 Października 2017 Red Reda OB i wszystko w temacie:-)
pozner Opublikowano 3 Października 2017 #18 Opublikowano 3 Października 2017 Pozbędzjesz się niebieskiego na rzecz żółtego i będziesz miał przewagę żółtego. Jeśli o to Ci chodzi, to ok. Może gdybyś gdzięś trafił, to Melanochromis parallelus byłby dobrym wyborem. Granatowy samiec i żółte samice. Agresja też umiarkowana.
przemo-h Opublikowano 3 Października 2017 #19 Opublikowano 3 Października 2017 12 godzin temu, spiochu napisał: Nie mówiłem jeszcze, że ryby w ciapki mnie nie kręcą? Aczkolwiek całkiem fajna propozycja Wysłane z telefonu W takim razie msobo heteropictus. Tylko nie wiem, jak z dostępnością tego gatunku.
Bezprym Opublikowano 3 Października 2017 #20 Opublikowano 3 Października 2017 Patrz pozner a ja cały czas uważałem że samiczki parallelusa a właściwie loriae, bo tak obecnie się nazywa, są białe w czarne paskihttp://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden%20vissendatabase%20eng/Melanochromis%20loriae%20Chizumulu%20eng.html
Rekomendowane odpowiedzi