spiochu Opublikowano 2 Października 2017 #1 Opublikowano 2 Października 2017 Obecnie w akwarium 200x50x55h pływają: 9 x Pseudotropheus Acei Luwala 5 x Protomelas Taeniolatus Boadzulu 4 x Labidochromis Caeruleus Yellow 3 x Synodontis Poli (ale jakby ich nie było ) 3 x Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano 1 x Cynotilapia Zebroides Cobue W chwili obecnej jest dość szaro/błękitno/niebiesko. Mój pomysł jest taki, żeby pozbyć się Maingano i Cobue i w to miejsce kupić jeden gatunek dorastający do ok 15 cm. Najlepszy byłby Saulosi, gdyż dodałyby sporo żółtego a i samiec potrafi być piękny. Koledzy Pozner i Tom77 rzucili kilkoma propozycjami z czego najlepiej wypada Metriaclima Lombardoi, niestety nie te kolory u samic, których będzie więcej. Czy ktoś z doświadczonych kolegów mógłby rzucić jakimś pomysłem? Acha, ryby karmione jak wszystkożercy. Wysłane z telefonu
MatiK Opublikowano 2 Października 2017 #2 Opublikowano 2 Października 2017 1 minutę temu, spiochu napisał: gatunek dorastający do ok 15 cm. Najlepszy byłby Saulosi To chyba myślisz o samcu i samicy razem wziętych
spiochu Opublikowano 2 Października 2017 Autor #3 Opublikowano 2 Października 2017 Zapomniałem dodać, że byłyby najlepsze gdyby nie były za małe. Mój błąd. Wysłane z telefonu
Bezprym Opublikowano 2 Października 2017 #4 Opublikowano 2 Października 2017 Metriaclima Msobo Magunga
spiochu Opublikowano 2 Października 2017 Autor #5 Opublikowano 2 Października 2017 Nie mówiłem jeszcze, że ryby w ciapki mnie nie kręcą? Aczkolwiek całkiem fajna propozycja Wysłane z telefonu
Kubeq Opublikowano 2 Października 2017 #6 Opublikowano 2 Października 2017 A może Melanochromis Chipokae, mnie się bardzo podobają te ryby. Może samice nie mają aż tyle żółci co wspomniane saulosi, ale i tak są piękne, również rozmiar taki jakiego szukasz.
pozner Opublikowano 2 Października 2017 #7 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Placidochromis phenochilus mdoka...jakieś 15szt. Edytowane 2 Października 2017 przez pozner 1
przemo-h Opublikowano 3 Października 2017 #8 Opublikowano 3 Października 2017 Samice chipokae dodały by żółci. Jest to jednak ryba, która będzie dążyć do zdobycia władzy w Twoim akwa. Z drugiej strony teaniolatus też jest charakterny, no i masz te 2m ?. Jest jeszcze red red, oldschoolowiec z pięknymi, pomarańczowymi samicami.
crav Opublikowano 3 Października 2017 #9 Opublikowano 3 Października 2017 Samice chipokae często robią się szare, a samiec przewróci ten baniak do góry nogami... 1
spiochu Opublikowano 3 Października 2017 Autor #10 Opublikowano 3 Października 2017 Tak właśnie czytałem o agresji chipokae i boję się go To już prędzej mniejsza Metriaclima @pozner - nie nie nie, za dużo już u mnie odcieni niebieskiego Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi