Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra masz żółtego yellow,  dorzuć jeszcze ze trzy sztuki i żółtego starczy, a do tego Copadochromis Borley Kadango. Samiec czerwono pomarańczowy, a samice srebrno/szaro/lekko błękitne (zależy jak światło pada) z czerwonymi płetwami. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Mortis napisał:

No dobra masz żółtego yellow,  dorzuć jeszcze ze trzy sztuki i żółtego starczy, a do tego Copadochromis Borley Kadango.

W kwestii yellow pomyślałem dokładnie o tym samym. U mnie jest 7 sztuk w 480l i wystarczająco dobrze rozświetlają zbiornik i stanowią znakomity kontrast dla acei i maingano. Do tego srebrzyste z czarnymi pręgami samice protomelasa, duży samiec z przewagą czerwonego.. (dlatego borleyi już bym w tym przypadku odpuścił) i czego chcieć więcej..?

Edytowane przez marcin73m
Opublikowano
17 minut temu, Mortis napisał:

No dobra masz żółtego yellow,  dorzuć jeszcze ze trzy sztuki i żółtego starczy, a do tego Copadochromis Borley Kadango. Samiec czerwono pomarańczowy, a samice srebrno/szaro/lekko błękitne (zależy jak światło pada) z czerwonymi płetwami. 

Gdzie można kupić Copadochromis Borley Kadango ? Bo coś mi google nie znajduje.....

Opublikowano
39 minut temu, marcin73m napisał:

Do tego srebrzyste z czarnymi pręgami samice protomelasa, duży samiec z przewagą czerwonego.. (dlatego borleyi już bym w tym przypadku odpuścił) i czego chcieć więcej..?

Tu masz rację,  sporo czerwonego ma Protomelas i tu Kadango bym już nie wpuszczał, chociaż borleyka bardziej pasuje żywieniowo do reszty obsady. 

Opublikowano

Pozbędzjesz się niebieskiego na rzecz żółtego i będziesz miał przewagę żółtego. Jeśli o to Ci chodzi, to ok. Może gdybyś gdzięś trafił, to Melanochromis parallelus byłby dobrym wyborem. Granatowy samiec i żółte samice. Agresja też umiarkowana.

Opublikowano
12 godzin temu, spiochu napisał:

Nie mówiłem jeszcze, że ryby w ciapki mnie nie kręcą? ;)
Aczkolwiek całkiem fajna propozycja :)

Wysłane z telefonu

W takim razie msobo heteropictus. Tylko nie wiem, jak z dostępnością tego gatunku.