Bezprym Opublikowano 27 Września 2017 #41 Opublikowano 27 Września 2017 Popieram Mortisa, hara z żółtym komponuje się fantastycznie. Samce też fajnie będą kontrastować. 1
Deadi Opublikowano 27 Września 2017 #42 Opublikowano 27 Września 2017 25 minut temu, Bezprym napisał: Popieram Mortisa, hara z żółtym komponuje się fantastycznie. Samce też fajnie będą kontrastować. Ja również popieram 1
Dziubek Opublikowano 29 Września 2017 Autor #43 Opublikowano 29 Września 2017 Prawdopodobnie będzie tak (mam nadzieje, że już się mi nie odmieni... normalnie jak baba w ciąży , nie obrażając baby... ani ciąży ) : Metriaclima MSOBO Magunga i Cynotilapia HARA Gallireya Reef ... w jakiej ilości kupować? z moich wyliczeń (finanse) wychodzi, że mogę kupić 23 szt czyli np 13 msob i 10 hara?? może być, czy po równo ?? kolejne pytanie muszę im zakupić suchy pokarm i jest tego trochę do wyboru... co proponujecie? chciałem skorzystać z oferty czy może coś innego??
Mortis Opublikowano 29 Września 2017 #44 Opublikowano 29 Września 2017 Zakup jak piszesz ilość ryb, lepiej więcej Msobo bo ciężko utrafić u nich samice. Pokarm bierz i się nie zastanawiaj. Kup spiruliny ze 200 g, a dwóch pozostałych po 100 g. Cenowo nic lepszego nie znajdziesz. Możesz bardziej urozmaicić dietę, ale na początek starczy sam OSI.
Dziubek Opublikowano 29 Września 2017 Autor #45 Opublikowano 29 Września 2017 4 minuty temu, Mortis napisał: Zakup jak piszesz ilość ryb, lepiej więcej Msobo bo ciężko utrafić u nich samice. Pokarm bierz i się nie zastanawiaj. Kup spiruliny ze 200 g, a dwóch pozostałych po 100 g. Cenowo nic lepszego nie znajdziesz. Możesz bardziej urozmaicić dietę, ale na początek starczy sam OSI. dzięki i, tak zrobię SPIRULINA to pokarm dla roślinożernych, CICHLID to dla wszystkożernych, a PROSTAR MAINTENCE (tego nie mogę znaleźć) to dla mięsożernych?? . czy coś pochrzaniłem??
Mortis Opublikowano 29 Września 2017 #46 Opublikowano 29 Września 2017 25 minut temu, Dziubek napisał: dzięki i, tak zrobię SPIRULINA to pokarm dla roślinożernych, CICHLID to dla wszystkożernych, a PROSTAR MAINTENCE (tego nie mogę znaleźć) to dla mięsożernych?? . czy coś pochrzaniłem?? Tak, Spirulina jest dedykowana dla roślinożerców, Cichlid mięsożercy i wszystkożercy, Maintenance to też dla ryb mięsno/wszystkożernych. Maintenance nie dostaniesz w detalu, jest bardziej kierowany w sprzedaży dla hodowców. 1
Bezprym Opublikowano 29 Września 2017 #47 Opublikowano 29 Września 2017 Kup najlepiej po 13 sztuk każdego gatunku, bo u Hary podobnie jak u Msobo ciężko trafić samice, wiem to z autopsji i nie tylko ja.
Zygi Opublikowano 29 Września 2017 #48 Opublikowano 29 Września 2017 U mnie z hary jest podobnie połowa a może nawet więcej to samce
Bezprym Opublikowano 29 Września 2017 #50 Opublikowano 29 Września 2017 Łatwiej kupić zgadza się ale czy na pewno samice? Z samicami to niestety jest problem bo u którego chodowcy się byś nie pytał to albo udaje Greka albo celowo chce się pozbyć samców, albo jedno i drugie.W końcu udało mi się dokupić ładne samiczki u Marka "demasoniego" i to źródło polecam.
Rekomendowane odpowiedzi