Dziubek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor #21 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 7 minut temu, egon44 napisał: Oczywiście możesz spróbować z tym gatunkiem ale podałem tylko ryzyko które tak czy inaczej musisz brać pod uwagę... Chyba mam za mało doświadczenia... Więc odpada. dzięki 8 minut temu, egon44 napisał: Może do tych dwóch gatunków dodasz np. Labidochromis sp.hongi? Labidochromis sp. Hongi SWEDEN nawet spoko chociaż wizualnie bardziej mi pasuje Pseudotropheus Elongatus CHEWERE , ale i tak dzięki
MatiK Opublikowano 31 Sierpnia 2017 #22 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jeśli Hongi to tylko Hongi bez żadnego "sweden"!
Dziubek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor #23 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 3 godziny temu, MatiK napisał: Jeśli Hongi to tylko Hongi bez żadnego "sweden"! Fakt bez bez żadnego "sweden" dużo ładniejszy ale nie dostępny...
MatiK Opublikowano 31 Sierpnia 2017 #24 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ładniejszy bo prawdziwy i nie dotknięty sztuczną selekcją
Dziubek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor #25 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dnia 30.08.2017 o 16:06, dzierlatka21 napisał: Metriaclima sp. msobo magunga (np. 1:3), Melanochromis cyaneorhabdos (np. 1:3) i np. jako taką wisienkę na torcie - pseudotropheus elongatus chewere (1:2) Poczytałem trochę szczególnie o pierwszych dwóch (fajny pomysł z tematami o konkretnym gatunku ) i się zastanawiam czy to nie za dużo do mojego małego szkiełka... Może lepiej mniej gatunków, a więcej sztuki?
Bezprym Opublikowano 31 Sierpnia 2017 #26 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ja z kolei proponuję do msobo i maingano dorzucić Metriaclimę elongatus Chailosi Chitande. Ma o wiele ładniejsze samice niż chewere. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 1 Września 2017 #27 Opublikowano 1 Września 2017 8 godzin temu, Dziubek napisał: Poczytałem trochę szczególnie o pierwszych dwóch (fajny pomysł z tematami o konkretnym gatunku ) i się zastanawiam czy to nie za dużo do mojego małego szkiełka... Może lepiej mniej gatunków, a więcej sztuki? Trzy gatunki to max co bym dał do tego zbiornika... Ale możesz też iść w obsadę dwu gatunkową w układach wielosamcowych...
Dziubek Opublikowano 3 Września 2017 Autor #28 Opublikowano 3 Września 2017 Dnia 1.09.2017 o 05:57, egon44 napisał: Trzy gatunki to max co bym dał do tego zbiornika... Ale możesz też iść w obsadę dwu gatunkową w układach wielosamcowych... właśnie nie mogę się zdecydować...
egon44 Opublikowano 3 Września 2017 #29 Opublikowano 3 Września 2017 5 minut temu, Dziubek napisał: właśnie nie mogę się zdecydować... Możesz zrobić tak że pójdziesz w obsadę trzy gatunkową a jak by pojawiły się jakieś komplikacje to zredukujesz obsadę do dwóch gatunków... Twój wybór
Dziubek Opublikowano 3 Września 2017 Autor #30 Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) dobra nie ma co kombinować, dzięki wszystkim za udział za pomoc będzie jak zaproponował dzierlatka21 Metriaclima sp. msobo magunga, Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano, Pseudotropheus elongatus chewere wszystko jest dostępne u jednego sprzedawcy " kekson - malawi śląśk" zamówię z 8 szt. , oczywiście jak ogarnę akwarium i dołożę kilka kamyków... Przypomniałem sobie, że czekam na odpowiedz z Tan -Mal ... pani Monika wraca z wojaży w poniedziałek i ma mi dać odpowiedz. Edytowane 3 Września 2017 przez Dziubek
Rekomendowane odpowiedzi