Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Bezprym napisał:

Popieram Mortisa, hara z żółtym komponuje się fantastycznie. Samce też fajnie będą kontrastować.

Ja również popieram ;)

• Lubię to 1
Opublikowano

Prawdopodobnie będzie tak (mam nadzieje, że już się mi nie odmieni... normalnie jak baba w ciąży :D , nie obrażając baby... ani ciąży :D ) :

Metriaclima MSOBO Magunga i Cynotilapia HARA Gallireya Reef ... w jakiej ilości kupować? z moich wyliczeń (finanse) wychodzi, że mogę kupić 23 szt czyli np 13 msob i 10 hara?? może być, czy po równo ??

kolejne pytanie muszę im zakupić suchy pokarm i jest tego trochę do wyboru... co proponujecie? chciałem skorzystać z oferty

czy może coś innego??

Opublikowano

Zakup jak piszesz ilość ryb, lepiej więcej Msobo bo ciężko utrafić u nich samice. Pokarm bierz i się nie zastanawiaj. Kup spiruliny ze 200 g, a dwóch pozostałych po 100 g. Cenowo nic lepszego nie znajdziesz. Możesz bardziej urozmaicić dietę, ale na początek starczy sam OSI. 

Opublikowano
4 minuty temu, Mortis napisał:

Zakup jak piszesz ilość ryb, lepiej więcej Msobo bo ciężko utrafić u nich samice. Pokarm bierz i się nie zastanawiaj. Kup spiruliny ze 200 g, a dwóch pozostałych po 100 g. Cenowo nic lepszego nie znajdziesz. Możesz bardziej urozmaicić dietę, ale na początek starczy sam OSI. 

dzięki i, tak zrobię :)

SPIRULINA  to pokarm dla roślinożernych,  CICHLID  to dla wszystkożernych, a  PROSTAR MAINTENCE  (tego nie mogę znaleźć) to dla mięsożernych?? . czy coś pochrzaniłem??

Opublikowano
25 minut temu, Dziubek napisał:

dzięki i, tak zrobię :)

SPIRULINA  to pokarm dla roślinożernych,  CICHLID  to dla wszystkożernych, a  PROSTAR MAINTENCE  (tego nie mogę znaleźć) to dla mięsożernych?? . czy coś pochrzaniłem??

Tak,  Spirulina jest dedykowana dla roślinożerców, Cichlid mięsożercy i wszystkożercy, Maintenance to też dla ryb mięsno/wszystkożernych. Maintenance nie dostaniesz w detalu, jest bardziej kierowany w sprzedaży dla hodowców. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Łatwiej kupić zgadza się ale czy na pewno samice? Z samicami to niestety jest problem bo u którego chodowcy się byś nie pytał to albo udaje Greka albo celowo chce się pozbyć samców, albo jedno i drugie.W końcu udało mi się dokupić ładne samiczki u Marka "demasoniego" i to źródło polecam.