Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie małe OT odnośnie korpusów. Wczoraj przerabiałem swoją instalację ze względu na zużycie korpusów i zauważyłem, że nowe mają pełen przelot na wejściu i wyjściu, nie ma żadnej zwężki jak w strych (ten sam producent i typ korpusu).  Co do zużycia to kiedyś ktoś pokazywał jak zeżarło mu coś ścianki korpusu, wtedy wydawało mi się to dziwne bo mam korpus pod zlewozmywakiem i tam przez kilka lat nic się nie dzieje (nawet nie zmatowiał). Teraz mogę potwierdzić, że (prawdopodobnie bakterie) "zżerają" plastik z korpusu, grubość ścianki korpusów  w akwa po kilku latach zmniejszyła się +/- o połowę (pod zlewozmywakiem dalej bez zmian).

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, aurban6 napisał:

@up
Allegro użytkownik peter_us
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6807831070

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Watolina zamówiona. Dzięki wielkie.

6 godzin temu, michal_j napisał:

Ja też polecam i watolinę od tego sprzedawcy i w szczególności sam pomysł jej zastosowania - dzięki za filmiki @stan.

Zamieniłem jakiś czas temu jednego eheima 2217 na mocnego mechanika na pompie 7000l/h - spisuje się to rewelacyjnie.

W najbliższym czasie przerobie to na dwa korpusy równolegle (jeden korpus dlawi przepływ) + IBO beta emoji3.png na razie zrobiłem testowo z tego co miałem pod ręką.

d149768f63aa842f5e9d387953d44a45.jpg

Mój narurowiec też powstał dzięki filmikach Stana :), za co jestem mu bardzo wdzięczny. Także z opcji mechaników też skorzystam.

3 godziny temu, eljot napisał:

Takie małe OT odnośnie korpusów. Wczoraj przerabiałem swoją instalację ze względu na zużycie korpusów i zauważyłem, że nowe mają pełen przelot na wejściu i wyjściu, nie ma żadnej zwężki jak w strych (ten sam producent i typ korpusu).  Co do zużycia to kiedyś ktoś pokazywał jak zeżarło mu coś ścianki korpusu, wtedy wydawało mi się to dziwne bo mam korpus pod zlewozmywakiem i tam przez kilka lat nic się nie dzieje (nawet nie zmatowiał). Teraz mogę potwierdzić, że (prawdopodobnie bakterie) "zżerają" plastik z korpusu, grubość ścianki korpusów  w akwa po kilku latach zmniejszyła się +/- o połowę (pod zlewozmywakiem dalej bez zmian).

IMHO wydanie co kilka lat na nowe korpusy to nie duży koszt dla mnie, patrząc na to ile wydałem na start;).

Edytowane przez adi