eljot Opublikowano 30 Maja 2017 #11 Opublikowano 30 Maja 2017 12 godzin temu, Vitek napisał: Labidochromis perlmutt 1+2 Melanochromis interruptus 10 młodych (docelowo 2+5) Te dwa gatunki gryzą się trochę dietą więc miej to na uwadze. Poza tym zgadzam się z przedmówcą. 1
Vitek Opublikowano 30 Maja 2017 Autor #12 Opublikowano 30 Maja 2017 1 godzinę temu, przemo-h napisał: Może się okazać po jakimś czasie, że jeden z tych gatunków musi opuścić ten zbiornik z powodu agresji. Zobaczysz jak to wyjdzie w praniu i sam wyciągniesz wnioski. dokładnie tak pomyślałem w czasie zakupów 6 minut temu, eljot napisał: e dwa gatunki gryzą się trochę dietą więc miej to na uwadze. Zdaję sobie z tego sprawę, ale podobnie jest z Labidochromis caeruleus, który hodowany jest przez wielu z nas z innymi typowymi roślinożercami. Będę musiał urozmaicać dietę, w Polsce nie byłoby problemu, tutaj chyba zrobię mieszane pokarmy własnego pomysłu typu srimpmix oparte na krewetkach.
Vitek Opublikowano 30 Maja 2017 Autor #13 Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) 2 godziny temu, przemo-h napisał: Ryby będziesz miał dobrej jakości. Czekam na zdjęcia samca maingano jak podrośnie.? Gość ma około 7,5 cm. Ruchliwy skubaniec więc trudno mu fotkę strzelić Edytowane 30 Maja 2017 przez Vitek dodatkowy opis 3
Kubeq Opublikowano 30 Maja 2017 #14 Opublikowano 30 Maja 2017 23 minuty temu, Vitek napisał: Gość ma około 7,5 cm. Ruchliwy skubaniec więc trudno mu fotkę strzelić Bardzo ładny kolega 1
przemo-h Opublikowano 30 Maja 2017 #15 Opublikowano 30 Maja 2017 Dwa pasy na tułowiu. Jeszcze młody i przestraszony, ale widać, że będzie ładny.?
egon44 Opublikowano 30 Maja 2017 #16 Opublikowano 30 Maja 2017 @Vitek cieszę się że trafiłem w twoje gusta z perlmuttem Maingano piękny!Będą z niego ludzie... Yyy znaczy ryby 1
pozner Opublikowano 30 Maja 2017 #17 Opublikowano 30 Maja 2017 Dnia 29.05.2017 o 22:43, Vitek napisał: Miałem ochotę kupić Melanochromis dialeptos, ale cena mnie odstraszyła skutecznie (b. drogi, rarytas na rynku norweskim podobnie jak na polskim). To przegapiłeś. Tan Mal ma dieptosy już od pewnego czasu po 38zł. więc nie tak drogo. Do Ciebie pewnie też by wysłali, ale mogę się mylić.
Rekomendowane odpowiedzi