Jargos Opublikowano 10 Maja 2017 #1 Opublikowano 10 Maja 2017 10 godzin temu, bakus_44 napisał: W zbiorniku gości od wczoraj: 25 szt chindongo demasoni 2-3cm- dr Pawlak pod lupą dobrał mi wg siebie układ 3+22 1+4 labeotropheus trewavasae chilumba 4-5cm- kulfonów nie chciałem, ale nie mogłem się oprzeć tej czerwieni o którą tak ciężko u mbuny W weekend mają dojść: 25szt 2-3cm metriaclima msobo magunga po rodzicach WF - dzięki @egon44 za informację Dr.Pawlaka z całym szacunkiem proszę sobie odpuścić... Byłem osobiście i byłem załamany, demasoni, które dostałem odbiegają mocno od ideału. M.Auratus mające 3cm z instytutu słabo się prezentują z moimi....
Vitek Opublikowano 10 Maja 2017 #2 Opublikowano 10 Maja 2017 Akurat doboru rodzin pod lupą uczyłem się od R. Pawlaka i jest to niemal wysokoprocentowa metoda. Nie rzadko dobór ryb w 100% pokrywa się z zamierzeniami. Z obiegu Malawi wypadłem na 7 lat i widzę że dużo się zmieniło skoro słyszę, że Pawlak nie ma już wysokogatunkowych ryb. Szkoda bo w przeszłości był to dla mnie pewniak.
bakus_44 Opublikowano 11 Maja 2017 #3 Opublikowano 11 Maja 2017 8 godzin temu, Jargos napisał: Dr.Pawlaka z całym szacunkiem proszę sobie odpuścić... Byłem osobiście i byłem załamany, demasoni, które dostałem odbiegają mocno od ideału. M.Auratus mające 3cm z instytutu słabo się prezentują z moimi.... To mnie zaskoczyłeś. W przeszłości najładniejsze sztuki jakie widziałem na żywo pochodziły zawsze od doktora. Jego red-blue, nyererei, fryeri czy steveni taiwan reef nie miały sobie równych nawet na najładniejszych internetowych fotkach. Pierwszy raz spotykam się z negatywną opinią na temat jakości jego ryb. Co prawda obecnych gatunków nigdy nie brałem i szkoda, że Twoja opinia dotyczy akurat demasoni. Zobaczymy... może nie będzie tak źle. W każdym miocie, nawet renomowanych hodowli trafiają się osobniki genetycznie słabsze. Widziałem u niego dorosłe auratusy i nie mam im nic do zarzucenia, chociaż różnice widać pewnie dopiero po zestawieniu z innymi rybami. Na pewno jego ogromną zaletą jest to, że potrafi przebrać ryby tak, żeby nie trafić na większość samców- nawet jeżeli jego rozpoznania nie okażą się w 100% prawdziwe, bo pewnie większość z Was nie wierzy w skuteczność rozróżniania płci przy 2cm narybku. 3
Jargos Opublikowano 11 Maja 2017 Autor #4 Opublikowano 11 Maja 2017 no niestety taka prawda, byłem osobiście, ryby wybierał Dr. ja ich nie widziałem bo szyby akwarium były całe pokryte kamieniem.... dopiero w domu zobaczyłem co kupiłem. W porównaniu do C.Demasoni od malawiana to wręcz tragedia, a cena prawie taka sama. Pan Dr. chyba się wypalił....rozmawia się fajnie, ale akwaria i niektóre ryby pozostawiają dużo do życzenia. W domu byłem bardzo zniesmaczony
Bezprym Opublikowano 13 Maja 2017 #5 Opublikowano 13 Maja 2017 Dnia 10.05.2017 o 23:29, Jargos napisał: Dr.Pawlaka z całym szacunkiem proszę sobie odpuścić... Byłem osobiście i byłem załamany, demasoni, które dostałem odbiegają mocno od ideału. M.Auratus mające 3cm z instytutu słabo się prezentują z moimi.... Ja na moje auratusy nie narzekam a źródło te same. Był ostatnio u mnie kolega, który brał ode mnie samca i też był nimi zachwycony.
Jargos Opublikowano 14 Maja 2017 Autor #6 Opublikowano 14 Maja 2017 11 godzin temu, Bezprym napisał: Ja na moje auratusy nie narzekam a źródło te same. Był ostatnio u mnie kolega, który brał ode mnie samca i też był nimi zachwycony. Dnia 11.05.2017 o 12:29, Jargos napisał: akwaria i niektóre ryby pozostawiają dużo do życzenia
Bezprym Opublikowano 14 Maja 2017 #7 Opublikowano 14 Maja 2017 Na Malawiana swojego czasu też ludzie narzekali że wysłał im ryby marnej jakości, a kasę niestety grubszą bierze niż Pawlak,więc też powinien być skreślony jako dobre źródło. Ogólnie to zaczynam się zastanawiać czy ja to nie jestem w czepku urodzony, Malawi Śląsk ryby ma słabe mi wysłał dobrej jakości, Pawlak ryby ma słabe do tych, które mi sprzedał nie ma co się przyczepić, a brałem w ciemno. Chyba zacznę w Lotto graćWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
pozner Opublikowano 14 Maja 2017 #8 Opublikowano 14 Maja 2017 4 minuty temu, Bezprym napisał: Ogólnie to zaczynam się zastanawiać czy ja to nie jestem w czepku urodzony, Malawi Śląsk ryby ma słabe mi wysłał dobrej jakości, Pawlak ryby ma słabe do tych, które mi sprzedał nie ma co się przyczepić, a brałem w ciemno. A może masz mniejsze wymagania od innych?
Bezprym Opublikowano 14 Maja 2017 #9 Opublikowano 14 Maja 2017 To nie jest tylko moja opinia, więc gdyby było coś z nimi nie tak zalałaby mnie fala krytyki. Pozner a jak oceniasz jakość tej rybki, której zdjęcie zamieściłem? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
pozner Opublikowano 14 Maja 2017 #10 Opublikowano 14 Maja 2017 Godzinę temu, Bezprym napisał: Pozner a jak oceniasz jakość tej rybki, której zdjęcie zamieściłem? Bezprym, to był żart. Myślałem, że emotka wystarczy
Rekomendowane odpowiedzi