Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie pływa 2+4,  samce trafiły się takie w miarę spokojne, obrały sobie rewiry koło siebie, 2-3 razy dziennie wytarmoszą się za pyski kontrolnie, czy któryś nie osłabł i nie można go pogonić, potem przestają na siebie zwracać uwagę.

Opublikowano
2 godziny temu, darkon napisał:

U mnie pływa 2+4,  samce trafiły się takie w miarę spokojne, obrały sobie rewiry koło siebie, 2-3 razy dziennie wytarmoszą się za pyski kontrolnie, czy któryś nie osłabł i nie można go pogonić, potem przestają na siebie zwracać uwagę.

Sprawdzają się regularnie w razie gdyby trafiła się okazja zdobycia stołka?. Może uda Ci się utrzymać ten układ w takim litrażu, jeśli tak kończą się te zapasy. 

Jeszcze mała uwaga z mojej strony odnośnie płci. U mnie trafiła się również jedna samica BB(wyglądała jak niewybarwiony samiec). Nie zdarza się to raczej często, tak myślę. Jeśli są chętni sprzedać Ci 2+4, to tak zamów. Szanse na taką samicę są po prostu niewielkie. 

Opublikowano

Dzwoniłem do TM i powiedział że może 6 szt wybrać ale nie daje gwarancji 2+4 i jest nie możliwością zrobic harem przy takiej wielkości ryb.Więc jeśli wyjdzie inaczej to się dokupi może od innego hodowcy.

Opublikowano

Mnie też zdziwiło oburzenie Pani Moniki gdy pytam o możliwość doboru płci- "układy haremowe gwarantowane jedynie przy rybach z odłowu, inaczej nie sprzedajemy". Przecież przy niektórych gatunkach widać różnice bardzo wyraźnie już u narybku. Myślę, że jak kolega wyżej napisał dbają tylko o swój własny interes- przecież nie złapie Ci haremu mając u siebie większość samców, bo co potem zrobi z nadliczbowymi samcami? tym sposobem nabywając narybek u większości sprzedawców często większość to samce;)

• Dziękuję 1