Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co myślicie o takim układzie:

Labidochromis sp. Hongi

Metriaclima estherae red red OB morph

Labeotropheus trewavasae thumbi west

Pseudotropheus sp. Acei (Msuli)

Pod uwagę biorę jeszcze (Cynotilapia sp Hara,Pseudotropheus Saulosi i Melanochromis auratus)  z chęcią kupił bym wszystkie  ale baniak za mały:(.

Opublikowano

Jak najbardziej?.

Hongi polecam naturalnie wyglądające, nie jakieś sztuczne twory typu fire red lub sweden. Kwestia gustu, ale moim zdaniem nic im nie brakuje, więc upiększać ich nie trzeba. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nowi mieszkańcy ?20170612_211921.thumb.jpg.6c2701918caf6b97d4f4cea9140ddf93.jpgNie wiem czy dobrze zrobiłem ale przygarnolem jeszcze gucia ( syn tak go nazwał)? jest nieźle poturbowany przez samca alfa ale moja żona nie chciała aby się męczył więc wylondowal jako pierwszy po sobotniej imprezie. 20170612_101257.thumb.jpg.d355c600bbe3c0da207168c2d6ce2450.jpgA teraz  to tak wygląda 20170612_214228.thumb.jpg.60d46c42d3587bccc75af3932e762d51.jpg

Opublikowano

Żywienie to w innym dziale.

Obawiam się, że Guciowi ten ogon nie odrośnie. Miałem samicę parallelusa z tak ogryzionym ogonem I jej nie odrósł, ale nie będzie to mu specjalnie przeszkadzało w poruszaniu się. Aceiki ładnie wyglądają.

Opublikowano
  W dniu 12.06.2017 o 20:41, pozner napisał(a):

Żywienie to w innym dziale.

Obawiam się, że Guciowi ten ogon nie odrośnie. Miałem samicę parallelusa z tak ogryzionym ogonem I jej nie odrósł, ale nie będzie to mu specjalnie przeszkadzało w poruszaniu się. Aceiki ładnie wyglądają.

Rozwiń  

Ja miałem Yellow w takim stanie i wszystko wróciło do normy także chyba nie ma na to reguły ;) 

Opublikowano
  W dniu 12.06.2017 o 20:48, MatiK napisał(a):

Ja miałem Yellow w takim stanie i wszystko wróciło do normy także chyba nie ma na to reguły ;) 

Rozwiń  

U mnie tak samo. Wszystkie płetwy się "zregenerowały" dodatkowo górna grzbietowa była postrzępiona. Ale był chyba mniejszych rozmiarów niż osobnik ze zdjęcia.