Zinitoto Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor #51 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Czym pokryc ten spieniony pvc ? Bardzo podatny na odksztalcenia po roku to zaladnie nie będzie wyglądać może cienką plekse przykleić ? Twardsza jest od spienionego pvc
Pleziorro Opublikowano 10 Sierpnia 2017 #52 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Po roku nic się nie odkształciło poza samymi nakrywkami
Zinitoto Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor #53 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Nakrywki mam z tubondu spoko materiał, ale boki z pvc ... i np testowałem filtr zewnetrzny wlozylem od przodu rurki to już slat lekkie wgniecenia... tak naprawdę w spieniony pvc wystarczy mocno palec przycisnąć i już jest delikatne odkształcenie. Jak mam np telewizor właczony w pokoju ciemno to pod kątem bardzo dobrze widać te zalamania światła wgniecenia
darkon Opublikowano 12 Sierpnia 2017 #54 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 18 godzin temu, Zinitoto napisał: N tak naprawdę w spieniony pvc wystarczy mocno palec przycisnąć i już jest delikatne odkształcenie Wszystko zależy od tego, które pcv spienione masz, standard czy light. Używam od wielu lat wersji standard i nie udało mi się go wgnieść palcem. W tym roku zamówiłem kilka formatek z wersji light i faktycznie jest podatne na odkształcenia, zresztą w opisie na stronie fabertec jest napisane: " Płyty PCV standard charakteryzują się większą gęstością struktury, sztywnością oraz wytrzymałością w porównaniu do płyt PCW light. "
Zinitoto Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor #55 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Jak się wejdzie w zakładkę spienione pcv farbtec to była tylko jedna opcja... potem mają zakładkę pcv twarde ale to już nie jest spienione
Rekomendowane odpowiedzi