Zinitoto Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor #11 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Fajna opcja z tymi wlasnej robototy, ale mam sporo remontów muszę zrobić kuchnię i fish room ;-))) w tym kucie posacek i cala masa innej roboty hydrauliki itd itp. Także zdecyduję się na jakąś kupna, z względu na brak czasu.
Pleziorro Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #12 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dodam jeszcze, że czas potrzebny do wykonania pokrywy z gotowych formatek to maksymalnie 2h
Zinitoto Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor #13 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jak by ktoś podał informację gdzie kupić najlepiej materiały to byłbym wdzięczny, a z czego zrobić przykrycie na powierzchnię ?
Pleziorro Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #14 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ja zrobiłem szkielet korony z białego spienionego pcv o grubości 10mm, po obrysie zewnętrznym baniaka i do niego przykleiłem spienione czarne pcv o grubości 3mm tak aby zachodziło poniżej tafli wody a na górze zachodzi 5mm ponad szkielet. W powstałe zagłębienie wchodzą 3 płyty nakrywowe z czarnego spienionego pcv o grubości 5mm. W środku szkielet jest wzmocniony trze trójkątnymi wstawkami a przez środek biegną dwa ceowniki w których zamontowałem oświetlenie, ceowniki są podparte kawałkiem pcv do wzmocnień poprzecznych, przez co pokrywa jest bardzo wytrzymała i kot z poprzednich zdjęć (a jest to kawał kota) wskakuje na to bez ugięcia. A że jestem zwolennikiem nie mieszania gatunków, to wolę aby kot pozostał odseparowany od Pyszczaków ;). Wstawię jeszcze zdjęcia poglądowe Gdybym robił drugi raz to zamiast pcv dał bym tubond 3mm jako nakrywka, podniesie to koszta ale jest bardziej sztywne, w mojej pokrywie muszę co tydzień odwracać nakrywki (podczas prac porządkowych) w przeciwnym wypadku rogi się deformują i lekko unoszą (jedyny minus tego materiału). Ja kupowałem lokalnie, ale koledzy polecali sklep wysyłkowy Farbtec, przeglądałem tam ceny i są korzystne.
kwiq Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #15 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Rafał, otwory techniczne wierciłeś czymś czy wycinałeś ? Bo na tych fotkach akurat nie widać.
Zygi Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #16 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 7 godzin temu, Pleziorro napisał: Sterownik Romka 80zł Witam. Gdzie można zakupić sterownik od Romka bo na forum znalazłem tylko z postu egon44 o pokrywach i oświetleniu, cena tego to 144,80 bez wysyłki tu link http://palabras.pl/#/leddimmer
Andrzej Głuszyca Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #17 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 2 minuty temu, Zygi napisał: tu link http://palabras.pl/#/leddimmer .....w linku masz zakładkę KONTAKT . Dzwonisz , umawiasz i dogadujesz.
Zygi Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #18 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 dzieki, a ta cena jest tylko dla klubowiczów czy zwykłych użytkowników też?
darkon Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #19 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 albo przez sklep https://sklep.palabras.pl/ 5 minut temu, Zygi napisał: a ta cena jest tylko dla klubowiczów czy zwykłych użytkowników też? Podana cena na sklepie jest ceną dla zwykłych użytkowników.
Pleziorro Opublikowano 28 Kwietnia 2017 #20 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Może od razu sprostuję, sterownik miałem w promocji która trwała zaraz po wydaniu wersji 2 oraz doliczył mi się rabat za klubowicza Obecnie cena sterownika wzrosła ale i wzbogacony został o kilka nowy opcji. Po więcej informacji kieruj się do @RomanoLindano 2 godziny temu, kwiq napisał: Rafał, otwory techniczne wierciłeś czymś czy wycinałeś ? Bo na tych fotkach akurat nie widać. Wycinałem nożykiem
Rekomendowane odpowiedzi