luki174 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 #41 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ja u siebie zrobiłem pokrywę ze spienionego PCW. Całość z 10mm + teowniki oraz ceowniki do wzmocnienia dodatkowego konstrukcji. Górna jest otwierana na 3/4 szerokości (pokrywa ma 120x40x10) oraz na boki przyklejone sa 3, bądź 2mm formatki, poniżej poziomu wody oraz od gory na 1cm, aby zamykając cześć otwierana góry licowała się ona z ta wypustka Jak już wszystko z bratem skleiliśmy, kupiłem okleinę meblowa w kolorze dab rustykalny, okleiliśmy PCW i jestem bardzo zadowolony z efektu, a szczególnie z tego, ze mogę ja modyfikować, gdyby naszła mnie taka ochota, jak również nie ma problemów ze zmiana oswietlenia, itd. Jutro podeślę Ci fotki, jak wygląda oraz rozpiskę z cenami ile mi za całość wyszło
mlody.czub Opublikowano 29 Kwietnia 2017 #42 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 26 minut temu, Zinitoto napisał: A góra i dół jest jeszcze.. wszędzie blacha. Tubond idealny na pokrywę. To nie blacha jak już co tylko warstwa aluminium i w dodatku grubosci 0.3mm. Nawet fajnie to wyglada po zlozeniu, taki aluminiowy rand obudowy. Sa tez tacy ktorzy stwierdzili ze wola czarne i pomalowali to czarnym markerem. Nie to ze Cie namawiam do tego materialu, tylko czasem cos nam się wydaje inne niz w rzeczywistosci. Chyba ze miales go w recach i faktycznie jest to dla Ciebie nie akceptowalne - to bierz pcv.
jaras Opublikowano 30 Kwietnia 2017 #43 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Również mam pokrywę z tubondu z firmy fabertec i wygląda rewelacyjnie według mnie. Tak jak Marcin wyżej napisał- ten aluminiowy rant dodaje uroku. U mnie wszystkie części widoczne czyli wieko oraz korona z zewnątrz jest w kolorze czarny mat. Konstrukcja korony z PCV spienionego 10mm. Przypomnę jeszcze, że tubond z fabertec to płyta pcv, do której przyklejone są z zewnątrz cienkie blachy aluminium- z jednej strony mat a z drugiej połysk. Dostępne w kilku kolorach. Nawet gdzieś widziałem w kolorze aluminium.
Zinitoto Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor #44 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Witam, chciałem podziękować wszystkim za pomoc i porady odnośnie pokrywy padło na spienione pvc i przykrycie tubond uważam ze pvc może się czasem szybciej zniszczyć ale nie mieli 2m długości tubond a nie chciałem łączeń tak to wyglądo w trakcie
Pleziorro Opublikowano 4 Sierpnia 2017 #46 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 W szkielet pokrywy, sugeruję wkleić jeszcze kliny w każdym rogu, takie trójkąty 10x10cm, bo jeśli będziesz okresowo zdejmował całą konstrukcję, to one ją wzmocnią i ryzyko złożenia w rąb mniejsze
Zinitoto Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor #47 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Trójkąciki też są i dałem nawet podwojną warstwę w kazdy naroznik
ewa778 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 #48 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 No pięknie Solidna robota Czekamy na zdjęcia zapełnionego akwarium
Pleziorro Opublikowano 4 Sierpnia 2017 #49 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 59 minut temu, Zinitoto napisał: Trójkąciki też są i dałem nawet podwojną warstwę w kazdy naroznik A to w takim razie wybacz, sugerowałem się zdjęciem z produkcji
Zinitoto Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor #50 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Jeszcze mam takie delikatne aluminiowe narozniki tylko muszę pociąć po 10cm i spreyem w macie prysnac ale z racji powaznych remontów to tylko z doskoku bardzo powoli popycham do przodu :-) Jeszcze pospawalem kontownik 4x4 w to płytę wlozylem na to podklad pod panele i dopiero na to akwarium to ta czarna ramka pod akwarium, z doświadczenia wiem ze drewno lubi się uginac Przesadzilem trochę z tym drewnem hehe, plyta wiórowa. Zdjęcia dodam z rybami, jednak będzie tam meksyk, będę wkrótce zakładać hodowlę.. i póki co akwariumy mam przepelnione potem dopiero rozladuje na inne zbiorniki a w tym będą najciekawsze pływać
Rekomendowane odpowiedzi