Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym pokryc ten spieniony pvc ? Bardzo podatny na odksztalcenia po roku to zaladnie nie będzie wyglądać może cienką plekse przykleić ? Twardsza jest od spienionego pvc

IMG_20170810_153410.jpg

IMG_20170809_225752.jpg

IMG_20170810_153355.jpg

Opublikowano

Nakrywki mam z tubondu spoko materiał, ale boki z pvc ... i np testowałem filtr zewnetrzny wlozylem od przodu rurki to już slat lekkie wgniecenia... tak naprawdę w spieniony pvc wystarczy mocno palec przycisnąć i już jest delikatne odkształcenie. Jak mam np telewizor właczony w pokoju ciemno to pod kątem bardzo dobrze widać te zalamania światła wgniecenia

Opublikowano
18 godzin temu, Zinitoto napisał:

N tak naprawdę w spieniony pvc wystarczy mocno palec przycisnąć i już jest delikatne odkształcenie

Wszystko zależy od tego, które pcv spienione masz, standard czy light. Używam od wielu lat wersji standard i nie udało mi się go wgnieść palcem. W tym roku zamówiłem kilka formatek z wersji light i faktycznie jest podatne na odkształcenia, zresztą w opisie na stronie fabertec jest napisane: " Płyty PCV standard charakteryzują się większą gęstością struktury, sztywnością oraz wytrzymałością w porównaniu do płyt PCW light. "

Opublikowano

Jak się wejdzie w zakładkę spienione pcv farbtec to była tylko jedna opcja... potem mają zakładkę pcv twarde ale to już nie jest spienione