Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajna opcja z tymi wlasnej robototy, ale mam sporo remontów muszę zrobić kuchnię i fish room ;-))) w tym kucie posacek i cala masa innej roboty hydrauliki itd itp. Także zdecyduję się na jakąś kupna, z względu na brak czasu.

Opublikowano

Jak by ktoś podał informację gdzie kupić najlepiej materiały to byłbym wdzięczny, a z czego zrobić przykrycie na powierzchnię ?

Opublikowano

Ja zrobiłem szkielet korony z białego spienionego pcv o grubości 10mm, po obrysie zewnętrznym baniaka i do niego przykleiłem spienione czarne pcv o grubości 3mm tak aby zachodziło poniżej tafli wody a na górze zachodzi 5mm ponad szkielet. W powstałe zagłębienie wchodzą 3 płyty nakrywowe z czarnego spienionego pcv o grubości 5mm.

W środku szkielet jest wzmocniony trze trójkątnymi wstawkami a przez środek biegną dwa ceowniki w których zamontowałem oświetlenie, ceowniki są podparte kawałkiem pcv do wzmocnień poprzecznych, przez co pokrywa jest bardzo wytrzymała i kot z poprzednich zdjęć (a jest to kawał kota) wskakuje na to bez ugięcia. A że jestem zwolennikiem nie mieszania gatunków, to wolę aby kot pozostał odseparowany od Pyszczaków ;).

Wstawię jeszcze zdjęcia poglądowe

2016-06-15_09-41-152016-06-15_05-29-062016-06-12_08-08-35

Gdybym robił drugi raz to zamiast pcv dał bym tubond 3mm jako nakrywka, podniesie to koszta ale jest bardziej sztywne, w mojej pokrywie muszę co tydzień odwracać nakrywki (podczas prac porządkowych) w przeciwnym wypadku rogi się deformują i lekko unoszą (jedyny minus tego materiału). 

Ja kupowałem lokalnie, ale koledzy polecali sklep wysyłkowy Farbtec, przeglądałem tam ceny i są korzystne.

Opublikowano

Może od razu sprostuję, sterownik miałem w promocji która trwała zaraz po wydaniu wersji 2 oraz doliczył mi się rabat za klubowicza :)

Obecnie cena sterownika wzrosła ale i wzbogacony został o kilka nowy opcji. 

Po więcej informacji kieruj się do @RomanoLindano

2 godziny temu, kwiq napisał:

Rafał, otwory techniczne wierciłeś czymś czy wycinałeś ? Bo na tych fotkach akurat nie widać.

Wycinałem nożykiem :)