Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, eljot napisał:

Terytorium samca to jakieś 50 cm na długości (oczywiście zależy od osobnika) czyli w 112 mamy miejsce na jednego w 240 już na dwa plus jeden nieterytorialny. Istnieje również opcja że dwa samce różnych gatunków będą dzielić ten sam rewir u mnie tak było w przypadku saulosi i callainosa (saulosi wyprowadzał się na czas tarła callainosa) oraz chewere i aurory (w tym przypadku aurora miał rewir nad grotą chewere). W przypadku samców tego samego gatunku taka opcja praktycznie nie istnieje. 

Czyli nadal niezrozumiałe jest oburzenie na jednogatunkową 112-tkę, a jest akceptacja na trzygatunkową 240-tkę. "Piętrowe" rozmieszczenie jest możliwe, też tak miałem (nochal+acei, elongatus chewere gdzie mu się udało :)), ale to w większych akwariach. 

Opublikowano
35 minut temu, pozner napisał:

Czyli nadal niezrozumiałe jest oburzenie na jednogatunkową 112-tkę

Ja się nie oburzam, od czegoś trzeba zacząć ;) , byle nie pakować do 112 zbyt dużego lub agresywnego gatunku.

Opublikowano
9 minut temu, eljot napisał:
46 minut temu, pozner napisał:

Czyli nadal niezrozumiałe jest oburzenie na jednogatunkową 112-tkę

Ja się nie oburzam, od czegoś trzeba zacząć ;)

Nie pisałem o Tobie.

Opublikowano

W mojej 240 przy 3 gatunkach jest tak właśnie jak opisuje Eljot. Kto wpłynie do groty to jego, nadmienię też, że dwa samce auratusa mają rewiry obok siebie i kompletnie się ignorują ich groty co trochę zmieniają właściciela.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, Bezprym napisał:

Tak jak Michał mówisz, konkretniej to było wczesną jesienią. Eljot pływają 3 gatunki.

No t mają jeszcze czas żeby pokazać rogi, oby jak najpóźniej ;)