Deadi Opublikowano 11 Marca 2017 #1 Opublikowano 11 Marca 2017 No i stało się! 8x Red Red 8x Hongi Red Top 11 x Demasoni 5x M. Johannii (nie było nic innego żółtego) 2x Synodontis Multipunctatus Aklimatyzacja już trwa, pewnie za godzinkę będzie wpuszczanie
pablojogi Opublikowano 11 Marca 2017 #2 Opublikowano 11 Marca 2017 podrosną to się nie zmieszczą zwłaszcza Red Redy, Synodontis też do maluchów się nie zalicza:-)
grindz0ne Opublikowano 12 Marca 2017 #3 Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Spore ryby zwłaszcza Hongi miałem drani z 6 sztuk w 300l takie spustoszenie siały przewaga samców że musiałem je wyeksmitować w trybie natychmiastowym...Bardzo żarłoczne ryby...jak masz piach to trzeba będzie sprzątać częściej albo montować dodatkowe ustrojstwa do zbiornika typu falownik...Moje były wielkie z 3 po 12cm reszta tak 10cm to zależy jak je wypasiesz ;-) Ja brałem już wyrośnięte z drugiej ręki. Edytowane 12 Marca 2017 przez grindz0ne
eljot Opublikowano 12 Marca 2017 #4 Opublikowano 12 Marca 2017 20 godzin temu, Deadi napisał: No i stało się! 8x Red Red 8x Hongi Red Top 11 x Demasoni 5x M. Johannii (nie było nic innego żółtego) 2x Synodontis Multipunctatus Aklimatyzacja już trwa, pewnie za godzinkę będzie wpuszczanie No to już rozglądaj się za większym akwa. 1
Deadi Opublikowano 12 Marca 2017 Autor #5 Opublikowano 12 Marca 2017 Jak podrosną do takich "ogromnych" rozmiarów to po prostu je oddam tam gdzie kupiłem, a wezmę młodzież, ewentualnie zrobię redukcję do 2-3 gatunków w proporcjach 1+3/4. Po pierwszym dniu wszystkie rybki sprawiają wrażenie bardzo zdrowych i ruchliwych, chętnie jedzą, Demasony, Redy i Joanny są najmniejsze (3-4cm), Hongi cent większe, ale mimo to całe akwarium opanował sobie jeden mocno i pięknie wybarwiony Demason. W ogóle moja dziewczyna, która nigdy nie miała styczności z akwarystyką stwierdziła, że wszystkie Demasony mają wk*****ny wyraz twarzy Póki co z racji, że w akwarium jest dworzec, a rybki młodziutkie to agresja jest bardzo rozproszona - czas pokaże ile jeszcze tak będzie i zaczną się walki o rewiry
grindz0ne Opublikowano 12 Marca 2017 #6 Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) To nie są ogromne rozmiary...Ogromne rozmiary w akwarystyce to ryby po 60-80cm...wtedy trzeba stworzyć odpowiednią ilość miejsca dla ryb i mieć najlepiej znajomego w sklepie rybnym a nie akwarystycznym by je karmić Edytowane 12 Marca 2017 przez grindz0ne 1
Deadi Opublikowano 13 Marca 2017 Autor #7 Opublikowano 13 Marca 2017 Kolejne spostrzeżenia: Redy, Joanki i część bladych (no właśnie dlaczego bladych?) Demasonków pływają razem w ławicy od lewej do prawej i z powrotem jak stadko wesołych neonków Reszta Demasonów i Hongi porozstawiały się po kątach i starają się pilnować swych rewirów, choć są one raczej dość zmienne. A propos bladych Demasonów: czy aby na pewno to są Demasony? Fotka niżej.
Rekomendowane odpowiedzi