Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, darkon napisał:

Jest też Tanganika Konin, ryby malawijskie przywozi z Aqua-Treff i Cichlidenstadl. Swoją drogą ciekawe dlaczego te hodowle wycofały z oficjalnej oferty Chindongo saulosi.

Bo im Polacy przestali przywozić ... ha ha ha.

A w temacie - czy weźmiesz od TM, czy od Malawiana, czy od FM - będzie podobnie jakościowo.

Zanim się w pełni nauczysz "obsługi" pyszczaków pewnie i tak coś pozmieniasz w obsadzie.

Opublikowano

Brałem z Tan-Mal i polecam, bo:

1) długa korespondencja mailowa z mojej strony - zawsze natychmiastowe i konkretne odpowiedzi

2) pojechałem po ryby osobiście:

a) moje ograniczenia czasowe sprawiały, że musiała być to niedziela - Państwo Wisz dostosowali się bez problemu

b ) nie spławiono mnie dając mi tylko ryby - spędziłem tam ponad godzinę

Następny zakup na pewno będzie w Tan-Mal...

Opublikowano (edytowane)

Z Tan-Mala ryby chyba rzeczywiście najpewniejsze, chociaż każdemu sprzedawcy zdarzają się wtopy. Ceny natomiast poza promocjami są bardzo wysokie- nawet kilkukrotnie wyższe niż u innych, gdzie też można trafić na ładne egzeplarze. Co do autentycznosci f1 i odłowu to też za dużo się nasłuchałem, od ludzi obeznanych w rynku pyszczakowym, żeby tak do końca w to wierzyć.

Z Czerska masz nieco ponad 100km do dr Pawlaka- jeśli Tan-Malowskie ceny cię przerażają, a chciałbyś mieć coś spoza promocji, to radzę Ci się do niego przejechać, ale uprzedzam, że wybór ma nieco mniejszy- musisz najpierw zdecydować co chcesz.

Edytowane przez bakus_44