MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 9 Czerwca 2017 #11 Opublikowano 9 Czerwca 2017 1 godzinę temu, darkon napisał: Jest też Tanganika Konin, ryby malawijskie przywozi z Aqua-Treff i Cichlidenstadl. Swoją drogą ciekawe dlaczego te hodowle wycofały z oficjalnej oferty Chindongo saulosi. Bo im Polacy przestali przywozić ... ha ha ha. A w temacie - czy weźmiesz od TM, czy od Malawiana, czy od FM - będzie podobnie jakościowo. Zanim się w pełni nauczysz "obsługi" pyszczaków pewnie i tak coś pozmieniasz w obsadzie.
KOMENDANT Opublikowano 9 Czerwca 2017 #12 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Brałem z Tan-Mal i polecam, bo: 1) długa korespondencja mailowa z mojej strony - zawsze natychmiastowe i konkretne odpowiedzi 2) pojechałem po ryby osobiście: a) moje ograniczenia czasowe sprawiały, że musiała być to niedziela - Państwo Wisz dostosowali się bez problemu b ) nie spławiono mnie dając mi tylko ryby - spędziłem tam ponad godzinę Następny zakup na pewno będzie w Tan-Mal...
bakus_44 Opublikowano 9 Czerwca 2017 #13 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Z Tan-Mala ryby chyba rzeczywiście najpewniejsze, chociaż każdemu sprzedawcy zdarzają się wtopy. Ceny natomiast poza promocjami są bardzo wysokie- nawet kilkukrotnie wyższe niż u innych, gdzie też można trafić na ładne egzeplarze. Co do autentycznosci f1 i odłowu to też za dużo się nasłuchałem, od ludzi obeznanych w rynku pyszczakowym, żeby tak do końca w to wierzyć. Z Czerska masz nieco ponad 100km do dr Pawlaka- jeśli Tan-Malowskie ceny cię przerażają, a chciałbyś mieć coś spoza promocji, to radzę Ci się do niego przejechać, ale uprzedzam, że wybór ma nieco mniejszy- musisz najpierw zdecydować co chcesz. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez bakus_44
stan Opublikowano 9 Czerwca 2017 #14 Opublikowano 9 Czerwca 2017 2 godziny temu, darkon napisał: Cichlidenstadl. Sebastian nie przywozi ryb z Cichlidenstadl.
michal_j Opublikowano 9 Czerwca 2017 #15 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx
Rekomendowane odpowiedzi