JemioloSeba Opublikowano 1 Lutego 2017 #11 Opublikowano 1 Lutego 2017 31 minut temu, iquitos68 napisał: Ja stosowałam Eheima. Dobrze jest pozbyć się tej gąbki że środka która tylko niepotrzebnie zapycha się, a bez niej i tak funkcjonuje skutecznie likwidując film bakteryjny. Ta gąbka ze środka zabezpiecza wirnik przed syfem i zbiera zanieczyszczenia. Bez niej skimmer narażony jest na uszkodzenie a cały syf zamiast na gąbkę trafia ponownie do wody.
Pleziorro Opublikowano 1 Lutego 2017 #12 Opublikowano 1 Lutego 2017 Godzinę temu, spiochu napisał: Ha, szukałem na allegro po nazwie producenta, dlatego nie znalazłem Ale na aliexpress też już wyczaiłem i zakupię. Wysłane z telefonu Weź dwie specjalnie mi się nie spieszy, a będzie okazja żeby się spotkać
Merlot Opublikowano 1 Lutego 2017 #13 Opublikowano 1 Lutego 2017 41 minut temu, niedzielek napisał: A ja dopiero zauważyłem, że gościu z Wrocławia, chyba dzisiaj sobie podjadę po ten skimmerek To wpadnij na fajke do mnie użeduje niedaleko a i może ja taki też zakupie nawet nie wiedziałem, że mam taką firme obok siebie
iquitos68 Opublikowano 1 Lutego 2017 #14 Opublikowano 1 Lutego 2017 56 minut temu, JemioloSeba napisał: 56 minut temu, JemioloSeba napisał: Ta gąbka ze środka zabezpiecza wirnik przed syfem i zbiera zanieczyszczenia. Bez niej skimmer narażony jest na uszkodzenie a cały syf zamiast na gąbkę trafia ponownie do wody. Mnie osobiście wkurzało, że ta gąbka ciągle się zapycha i co parę dni trzeba ręcznie zwiększać wydajność skimmera, gdyż z zapchaną gąbką nie ściągał filmu bakteryjnego. Bez gąbki nie trzeba regulować wydajności ani nic czyścić. Nie mamy roślin więc można wykluczyć, że kawałki roślin dostaną się wirnik. Film bakteryjny jest wyciągany, mielony przez wirnik i wywalany w toń wody. Potem ten film nie wraca na powierzchnię. Warto spróbować ten sposób. Ja przez ostatni rok w 240l miałem dzięki temu skimmer bezobslugowy i zero filmu bakteryjnego. Wirnik nie uszkodzony także.
niedzielek Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor #15 Opublikowano 1 Lutego 2017 53 minuty temu, Merlot napisał: To wpadnij na fajke do mnie użeduje niedaleko a i może ja taki też zakupie nawet nie wiedziałem, że mam taką firme obok siebie Chętnie, ale rzuciłem Chcoć i tak planuje do gościa podjechac w godzinach wieczornych 18-19
Merlot Opublikowano 1 Lutego 2017 #16 Opublikowano 1 Lutego 2017 A to za późno o tej poże do już w domu na drukim końcu Wrocka będę
niedzielek Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor #17 Opublikowano 1 Lutego 2017 Kupiony chiński wynalazek. Śmierdzi tanim plastikiem i wielkim kontenerem ale jak większość rzeczy stamtąd Wydaje sie byc solidnie zrobiony, po podłączeniu do prądu na sucho wogole nie słyszalny. Zobaczymy jutro w akwa. W zestawie oprócz wszystkich potrzebnych rzeczy mamy gratisowa gąbkę instrukcja budowy na opakowaniu, w środku brak jakichkolwiek papierków. Jednym minusem jest wtyczka, która ma niewiadomo jakie zakończenie... albo kupno jakiejś przejściówki albo odcięcie i przylutowanie naszej. Ponizej zdjęcia. Edit:Jednak przejściówka jest, wypadła mi gdzies przy wypakowywaniu Pozdrawiam,Damian 1
pablojogi Opublikowano 2 Lutego 2017 #18 Opublikowano 2 Lutego 2017 ile za to dales o ile to nie tajemnica?
niedzielek Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor #19 Opublikowano 2 Lutego 2017 ile za to dales o ile to nie tajemnica? 55zl, nawet dostałem 1gr reszty Kilka postów wyżej jest link do alle z owym skimmerem Pozdrawiam,Damian
JemioloSeba Opublikowano 2 Lutego 2017 #20 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zmieniłem tytuł. Tak będzie najlepiej. 1
Rekomendowane odpowiedzi