niedzielek Opublikowano 31 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Tak jak w tytule. Szybkie pytanko i odpowiedź, co lepsze JBL TOPCLEAN który zastępuje rurę ssącą w kuble czy (nie obniży przepływu kubła ?) EHEIM 350, który żyje i fukcjonuje sobie solo? Różnica w cenie to jakieś 30zł więc nie dużo... jedno i drugie powinno ogarnąć 375L, tylko co lepsze... Uprzedzając pytania, nie mam czasu ani chęci na robienie skimmera DIY
Andrzej Głuszyca Opublikowano 31 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 31 Stycznia 2017 ..znam skuteczność EHEIM 350 i polecam ten model. Poza tym jest po prostu bardziej estetyczny daje większe pole manewru jeżeli chodzi o usytuowanie w zbiorniku. Jest bardziej mobilny.
darkon Opublikowano 1 Lutego 2017 #3 Opublikowano 1 Lutego 2017 Kup skimer Sunsun, jest to udoskonalona kopia Eheima, łatwo się czyści, ma zabezpieczenie przed zassaniem ryb, lepsze przyssawki mocujące i trochę mniej kosztuje.Wytapatalkowane
spiochu Opublikowano 1 Lutego 2017 #4 Opublikowano 1 Lutego 2017 A równie cicha? I jakie ma oznaczenie bo coś nie mogę namierzyć na internecie... Wysłane z telefonu
darkon Opublikowano 1 Lutego 2017 #5 Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Sunsun JY-02 jest równie cichy jak Eheim, a możesz go znaleźć np. tu Skimmer Sunsun Edytowane 1 Lutego 2017 przez darkon 1
niedzielek Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor #6 Opublikowano 1 Lutego 2017 2 minuty temu, darkon napisał: Jest równie cichy jak Eheim, a możesz go znaleźć np. tu Skimmer Sunsun No wydaje się sensowną alternatywą. Opinie na aliexpres też ma całkiem niezłe: O tutaj Cena trochę atrakcyjniesza niz na alle, ale czekać dwa msc ....
spiochu Opublikowano 1 Lutego 2017 #7 Opublikowano 1 Lutego 2017 Ha, szukałem na allegro po nazwie producenta, dlatego nie znalazłem Ale na aliexpress też już wyczaiłem i zakupię. Wysłane z telefonu
darkon Opublikowano 1 Lutego 2017 #8 Opublikowano 1 Lutego 2017 Kiedy miałem go pierwszy raz w rękach, prawie go połamałem , próbując tak jak w Eheimie zajrzeć do komory filtracyjnej.
iquitos68 Opublikowano 1 Lutego 2017 #9 Opublikowano 1 Lutego 2017 Ja stosowałam Eheima. Dobrze jest pozbyć się tej gąbki że środka która tylko niepotrzebnie zapycha się, a bez niej i tak funkcjonuje skutecznie likwidując film bakteryjny.
niedzielek Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor #10 Opublikowano 1 Lutego 2017 44 minuty temu, spiochu napisał: Ha, szukałem na allegro po nazwie producenta, dlatego nie znalazłem Ale na aliexpress też już wyczaiłem i zakupię. Wysłane z telefonu A ja dopiero zauważyłem, że gościu z Wrocławia, chyba dzisiaj sobie podjadę po ten skimmerek
Rekomendowane odpowiedzi